WIZZ AIR Е ЕВРОПЕЙСКА АВИОКОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА СПОРЕД AVIATION 100

13 декември 2017 г., София: Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, спечели престижното отличие „Европейска авиолиния на годината” на Aviation 100. Наградата бе връчена на Оуен Джонс, корпоративен директор на Wizz Air, в Лондон по време на галавечеря, като част от конференцията Airline Economics Growth Frontiers.

Wizz Air получи отличието на Aviation 100 заради своя изключителен растеж през тази година, в рамките на която компанията регистрира рекорден брой пътници, разшири мрежата си и обяви впечатляваща поръчка на 146 самолета Airbus A320neo по време на Dubai Airshow.

Носителите на престижните награди, отличаващи най-изявените компании в авиоиндустрия през годината, се определят чрез задълбочено проучване, изпратено до списък от над 10 000 експерти по цял свят за период от два месеца. Номинациите за всяка категория се оценяват с точки, присъдени по конкретни критерии. Aviation 100 класира първите десет номинирани във всяка категория, като победителят получава престижната награда за изключителни постижения.

Корпоративният директор на Wizz Air Оуен Джонс коментира:
„Горди сме със спечелването на тази престижна награда, която отново потвърждава, че Wizz Air е едновременно един чудесен бизнес и една чудесна авиокомпания. 2017 бе много вълнуваща година за Wizz Air, тъй като постигнахме изключителен ръст от над 24%, увеличихме мрежата си от маршрути до над 550 дестинации в 43 държави и въведохме редица иновативни екстри за нашите клиенти. Нашата революционна сделка за нови 146 модерни самолета Airbus A320neo ще ни позволи да продължим да растем през следващото десетилетие, което означава още повече изгодни оферти за пътуване за нашите клиенти из Европа и отвъд, докато продължаваме да следваме нашата цел да бъдем неоспоримият лидер сред нискотарифните авиокомпании в Европа. През 2018 г. ще продължим да сме фокусирани върху стимулиране на търсенето от страна на клиентите и превръщането на пътуванията със самолет в услуга, достъпна за всички, като същевременно предоставяме чудесно обслужване на борда си на едни от най-новите самолети в Европа.“

Катeгории: