Академията за пилоти на Wizz Air с първа група курсисти

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, наскоро стартира първия курс в своята Академия за пилоти. Курсът се провежда в сътрудничество с Tréner Kft., първата школа за пилоти, с която авиокомпанията има сключен договор и която се намира в Нирегихаза, Унгария. През следващите 21 месеца курсистите ще бъдат обучавани и ще развият всички умения, необходими за да станат висококвалифицирани пилоти в авиокомпанията, като част от предстоящото значително разширяване на Wizz Air.

Академията за пилоти на Wizz Air (Wizz Air Pilot Academy), която стартира през август 2017 г. и понастоящем е достъпна само за жителите на Полша, предлага на младите хора уникалната възможност да получат лиценз за пилоти от гражданска авиация, без да имат какъвто и да било предишен летателен опит. В рамките на програмата Wizz Air си сътрудничи с опитни авиоорганизации, с които има сключени договори за предоставяне на качествено обучение съгласно стандартите на Wizz Air. Първите две школи за пилоти, с които WIZZ вече има договор, са Tréner Kft. в Унгария и Egnatia Aviation Ltd. в Гърция. Целта на авиокомпанията е да разшири програмата през идните месеци чрез сътрудничество с повече школи за пилоти и планира да стартира програмата и в други страни от Централна и Източна Европа.

По време на церемонията по откриването, първата група курсисти бе посрещната от представители на ръководството на Wizz Air и Tréner Ktf., след което бъдещите пилоти на WIZZ получиха официално своите пилотски якета и се отправиха към школата в Нирегихаза. Сега на тях им предстои интензивно обучение от 750 часа наземни курсове, 60 часа – в симулатор и 145 часа полети.

Успешното завършване на Академията за пилоти на Wizz Air и покриването на всички изисквания ще осигурят възможност за работа като стажант-пилот в Wizz Air. След което стажант-пилотите ще трябва да преминат през допълнително обучение за напреднали, за да могат да продължат кариерата си като първи офицери на Airbus A320 в мрежата на WIZZ. Първите офицери в Wizz Air имат отлични възможности за кариерно развитие в авиокомпанията и получават конкурентен пакет от бонуси.

Дидерик Пен, изпълнителен вицепрезидент и главен оперативен директор на Wizz Air, заяви: „За мен е удоволствие да приветствам цяло ново поколение интелигентни и амбициозни курсисти в семейството WIZZ. Пожелавам им успех по време на цялостното им обучение с Tréner Kft. и с нетърпение очаквам да работя с тях в близко бъдеще. Тъй като продължаваме да разширяваме програмата на Академията за пилоти на Wizz Air, ние ще можем да предложим на още талантливи хора шанса да реализират мечтата си да станат пилоти на авиокомпания и да бъдат част от нашата успешна история и планове за значителен ръст през следващите години.“

Катeгории: