12 съвета, които да ви помогнат да отслабнете за 12 седмици

Но също така трябва да знаете, че повечето диети и бързите планове за отслабване не работят за всеки. Ако се опитвате да махнете няколко килограма бързо, тези 12 съвети ще ви помогнат да отслабнете лесно и бързо, но винаги те трябва да бъдат съчетани и с тренировки.

1. Не пропускайте закуската

Пропускането на закуска няма да ви помогне да отслабнете. Бихте могли да пропуснете основните хранителни вещества и може така да приемете за вечеря много по-голямо количество храна, защото ще се чувствате гладни, а това не е правилно. Закусвайте задължително.

2. Яжте редовно

Когато ядете често през деня, това спомага за изгарянето на калории по-бързо. Също така намалява изкушението за закуска с храни, които имат високо съдържание на мазнини и захар. Също така, това ще засили метаболизма ви.

3. Яжте много плодове и зеленчуци

Плодът и зеленчуците са с ниско съдържание на калории и мазнини и с високо съдържание на фибри - три основни съставки за успешна загуба на тегло. Също така съдържат много витамини и минерали.

4.Бъдете по-активни

Да бъдеш активен е ключът към намаляването на теглото и запазването му. Освен че предоставя многобройни ползи за здравето, упражненията могат да помогнат за изгарянето на излишните калории, които не можете да намалите само чрез диета. Намерете дейност, на която се наслаждавате и сте в състояние да се впише във вашата рутина.

5. Приемайте обилно количество вода

Хората понякога объркват жаждата с глада. Така може да стане, че вместо да приемете вода, вие да консумирате допълнителни калории, когато чаша вода наистина е това, от което се нуждаете.

6. Яжте храни с високо съдържание на фибри

Храните, съдържащи много фибри, могат да ви помогнат да се чувствате пълноценни, което е идеално за отслабване. Фибрите се намират само в храни, като плодове и зеленчуци, овес, пълнозърнест хляб, кафяв ориз и макаронени изделия, както и боб, грах и леща.

7. Прочетете етикетите на храните

Знаейки как да четете етикетите на храните, това може да ви помогне да изберете по-здравословни продукти. Използвайте калоричната информация, за да разберете как определена храна се вписва във Вашата дневна калорийна диета.

8. Използвайте по-малка чиния

Използването на по-малки плочи може да ви помогне да ядете по-малки порции. Чрез използването на по-малки чинии и купички може да сте постепенно свикнали да ядете по-малки порции, без да гладувате. Отнема около 20 минути стомаха да каже на мозъка, че е пълен, така че яжте бавно и спрете да ядете преди да се почувствате пълно.

9. Не си слагайте забранителен режим за всички храни

Не забранявайте храни от вашия план за отслабване, особено тези, които харесвате. Забрана на храните ще ви накара да ги пожелаете повече. Няма причина, поради която не можете да се наслаждавате на случаен прием, докато останете в ежедневната си калорийна графика.

10. Не съхранявайте нездравословна храна

За да избегнете изкушението, опитайте да не съхранявате нездравословна храна - като шоколад, бисквити, чипс и сладки газирани напитки - у дома. Вместо това, се възползвайте от здравословни закуски, като плодове, нелегирани оризови торти, овесени питки, несолвен или неподсладен пуканки и плодов сок.

11. Намалете алкохола

Стандартната чаша вино може да съдържа толкова калории, колкото шоколад. С течение на времето пиенето на прекалено много може лесно да допринесе за увеличаване на теглото.

12. Планирайте храненето си

Опитайте се да планирате закуска, обяд, вечеря и леки закуски за седмицата, като се уверите, че се придържате към вашата калорийна помощ. Може да се окаже полезно да направите седмичен списък за пазаруване.

Всичко се крие в спазването на прости правила, но най-важното е да имате воля за това. Употребата на билки и чайове също може да ви помогнат за това, може да получите повече информация за тях на bilkabg.com.

Катeгории: