Нова инвестиция в лидерите на общности

Днес на Facebook Communities Summit Европа компанията обявява своята нова програма за развитие на лидерските умения на администраторите на онлайн Facebook общности – Facebook Community Leadership. Това е глобална инициатива, чрез която компанията инвестира в хората, изграждащи онлайн общности. Facebook ще инвестира до 10 милиона долара в стипендии и субсидии за хората, създаващи и управляващи общности. Инвестицията във Facebook Community Leadership Program се равнява на десетки милиони долара. Също така компанията представи нови инструменти за управлението на групи и страница. Facebook обявява, че разширява инженерния си екип в Лондон, който се грижи основно за разработването на технологии, които да предоставят сигурност на хората, използващи платформата.

Повече от 300 лидери на общности от цяла Европа се събраха днес в Лондон – от група на Незрящи ветерани в Обединеното кралство през организации, предоставящи практическа и емоционална подкрепа на тях и техните семейства; Donna Mama – група на майките във Франция, за да споделят информация и съвети; Момиче на скейт Великобритания, която обединява жените, запалени по скейтбординг; High Society PL – група ентусиасти, които имат обща страст по маратонки и кецове; Berlin Bruisers – първият немски ръгби отбор, който приобщава хомосексуалисти.

Facebook Community Leadership Program

Лидерите на общности споделят, че с допълнителна подкрепа от страна на Facebook, те бих могли да имат по-голямо позитивно влияние върху обществото. Програмата е създадена, за да даде възможност на лидери от цял свят, които изграждат онлайн общности в приложението, и включва:

-Стипендиантски възможности, предлагащи обучения, подкрепа и финансиране за лидерите на общности по целия свят:

До 5 лидери ще са избрани за администратори на място във Facebook. Ще бъдат финансирани с до 1 милион долара, за да изпълнят предложените инициативи.

Общо до 100 администратори ще са избрани за стипендианти и ще получат субсидии до 50 000 долара, за да реализират инициативите си.

-Семинар на лидерите на общности – семинарите обединяват лидерите и им предоставят възможност да се срещат на живо, да учат, да споделят и да си сътрудничат. През 2017 г. са изпробвани ползите от 3 такива семинара в САЩ, което води до разширяване на инициативата.

-Групи за Facebook Power администратори – това са групи, в които админите споделят знания и съвети един с друг, свързват се с екипа на Facebook, изпробват нови функции и дават обратна връзка. Понастоящем компанията работи с повече от 10 000 администратори на групи във Великобритания и САЩ и цели да увеличи броя на членовете на групи за Facebook Power администратори.

Каналите за подаване на апликации за стипендианти са отворени. Можете да научите повече на communities.fb.com.

Нови инструменти за администратори и членове на групи

Администраторите на групи се стремят да държат общностите си в безопасност и да ангажират вниманието им. Днес Facebook представи 4 нови функции, с които да им помогне за това:

-Инструменти за админи: администраторите имат панел, в който могат да намерят заявки за членство, статистики за групата и още полезна информация, която да им помогне да управляват общността си и да им освободи време да комуникират с нейните членове.

-Оповестявания: администраторите ще могат по-лесно да споделят новини и актуализации с членовете на групите си. Въвеждайки функцията за оповестяване, те ще имат възможност да споделят до 10 поста, които да се показват най-отгоре в групата.

-Правила в групата: предоставянето на сигурност в онлайн общностите е от изключително значение за Facebook. Новата функция позволява на администраторите да създадат специална секция за правила, която да им помогне да комуникират ефективно нормите за членство.

-Персонализация: Всяка общност има своята собствена идентичност. Сега администраторите могат да добавят персонализиран цветен темплейт, който да бъде използван при активност в групата.

Разширяване на инженерния екип за безопасност на общностите, базиран в Лондон

Екип от опитни инженери по целия свят работи усилено, за да създава технологии, които предоставят безопасност и сигурност на Facebook обществото. Лондон е домът на най-големия инженерен център на Facebook извън Америка, а до края на 2018 г. компанията планира да удвои броя на работещите хора там.

Работата върху безопасността на общностите включва:

-Откриване и спиране дейността на фалшиви акаунти – работа в полза на това Facebook да е общност, която позволява на членовете си да се свързват с реални личности като самите тях.

-Защита от вреда – намаляване на възможностите за тормоз и измама, случващи се и извън Facebook, чрез изграждане на технологии за откриване и премахване на подобни промени.

-Подобряване на методите за докладване на съдържание – развиване на технологични решения, улесняващи потребителите да докладват съдържание, което не трябва да бъде на платформата, работещи съвместно с неавтоматизираните проверки.

Според Facebook потребителите намират смисъл и подкрепа както в офлайн общностите, така и в тези онлайн. Програмите и функциите, които компанията обявява днес, са предназначени за администраторите, лидери на общности, да изграждат и заздравяват връзките между членовете. Facebook споделя, че се вдъхновява от тези лидери и ще продължи да полага усилия, за да им предостави максимална подкрепа.

Повече информация можете да намерите тук.
(https://newsroom.fb.com/news/2018/02/investment-in-community-leaders/)

Снимки и видеа от събитието можете да намерите тук. Обновявайте (refresh) редовно страницата, тъй като материалите също ще бъдат обновявани.

(https://www.dropbox.com/sh/83t16jtwe96238x/AAAx3K5Wpbr1J2kM7gMimi3wa?dl=0)

*Окончателният размер на плащането в щатски долари може да варира поради потенциалните колебания на валутния курс към момента на плащането. По време на обявяването $ 1 000 000 се равнява на приблизително € 810 000 или £ 718 000; $ 50 000 се равнява на € 40 500 или £ 35 900.

Катeгории: