Wizz Air стартира второто издание на състезанието за студенти Wizz Youth Challenge

6 март 2018 г., София – Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа и една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа, вчера стартира второто издание на WIZZ Youth Challenge. Това е международно състезание за студенти от университети или колежи, което ги предизвиква да демонстрират своя потенциал, като предложат иновативни и креативни идеи за решаване на бизнес казус, зададен от компанията.

Участниците в WIZZ Youth Challenge ще имат възможност да натрупат практически опит и да научат повече за бизнес модела, който стои зад успеха на една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа. При одобрение на тяхната идея в първия етап от конкурса, те ще могат да я представят на живо пред авторитетно жури, съставено от авиационните експерти на WIZZ, на събитие в Будапеща. Победителите в състезанието ще получат като награда уникалната възможност в рамките на една година да пътуват неограничено в мрежата на Wizz Air, която към момента включва над 600 маршрута и 145 дестинации в 44 страни. Отборите, които се класират на второ и трето място, пък ще получат безплатни двупосочни билети – чудесна награда, която може да бъде използвана от тях, за да реализират почивката на мечтите си или за да продължат обучението си в чужбина.

От 5 март до 25 март 2018 г. студентите, обучаващи се за бакалавърска или магистърска степен в университети и колежи в страните от мрежата на WIZZ*, могат да се регистрират за конкурса онлайн на www.wizzyouthchallenge.com. Всички регистрирани отбори ще получат информация за казуса, който трябва да разрешат, заедно с подробни инструкции и допълнителни материали на 26 март 2018 г. Готовите проекти трябва да се предадат до 16 април 2018 г. Отборите с най-добри идеи за разрешаване на казуса ще бъдат поканени да участват в събитие, организирано в Будапеща на 9 и 10 май 2018 г.

Повече информация за състезанието WIZZ Youth Challenge може да бъде открита онлайн на www.wizzyouthchallenge.com.

Оуен Джоунс, главен корпоративен директор на Wizz Air, коментира: „Първото издание на студентския конкурс WIZZ Youth Challenge бе огромен успех – над 400 получени идеи и фантастичен финал в Будапеща. Много сме развълнувани да стартираме второто издание, което ще даде възможност на някои от най-блестящите млади умове в Европа да покажат уменията и креативността си, като разработят план за разрешаване на реален бизнес казус. Ние, от Wizz Air, се гордеем с възможностите, които откриваме пред хората – както за нашите пътници, които с радост пътешестват из нашата голяма нискотарифна мрежа на борда на една от най-младите флоти в Европа, така и за отдадения ни екип да се развива професионално, и за младите и талантливи хора да споделят с нас идеите си и да придобият ценен професионален опит. Като една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа, за Wizz Air е удоволствие да ангажира потенциалните лидери на утрешния ден и няма търпение да чуе чудесните идеи на младото поколение на Европа по време на събитието в Будапеща.“

Катeгории: