Интересни идеи за освежаване на старите врати

Когато се захванем с основен ремонт на нашето жилище много често се сблъскваме с огромни разходи, които не ни позволяват да закупим нови и красиви врати. В други случаи пък искаме да променим нещо в дома ни, да внесем цвят и живот, но нямаме финансова възможност за цялостен ремонт. И в двата случая съветите от статията ще са ви много полезни.

  • Първият етап е свалянето на покритието от старата ви врата. За тази цел ще е необходимо да свалите крилото, както и да демонтирате целия обков. Ако вратата Ви има стъкло - най-безопасно би било да го отстраните.
  • Следващата стъпка е свалянето на старата боя. С подходящ уред трябва да нагреете крилото и след като боята омекне и стане на мехурчета, да я премахнете с помощта на шпатула. Най-вероятно изпод боята ще изскочат някои пукнатини или драскотини. Днес на пазара се предлагат много материали, които биха могли да ви помогнат да загладите наранената повърхност. Може д се използва специален кит за дърво, който след като изсъхне се изшкурява. Накрая може да лакирате самата повърхност.

  • Вторият етап е същинското преобразяване на вратата.
  • Най-лесният и разпространен начин е боядисването. Ако вратата е изработена от естествено дърво спокойно може да нанесете цвят по избор. Може да използвате спрей, но четката е за предпочитане при тази техника.

За хората, които търсят нещо по-различно – оригинално и много арт изглежда врата в различни цветове на крилото и касата. Едно чудесно решение е да се разнообрази скучния коридор, например.
Друг интересен начин да разчупим интериора е да използваме специални стикери за врати. Те са изключително разнообразни с различна тематика. Повечето позволяват да се поставят дори без да демонтирате вратата.
За вратите със стъкла, може да предложим техниката „витраж”. Какво по-хубаво от една класическа врата, боядисана в цвят по избор с красиво витражно стъкло?

Катeгории: