Какво влиза в цената на стая в хотел?

Когато избирате офертите за определени хотели онлайн, проверявайте внимателно какво е включено в обявената цена. Понякога ниската цена на стаята е за сметка на липсата на някои задължителни елементи, които ще се наложи да заплатите на място в хотела.

Други хотели пък прибавят някои съвсем измислени такси като такса за резервиране, такса за използване на басейн, такса за кратък престой и др.

Добре четете написаното в офертите, за да сте наясно за какво плащате и за какво трябва да сте подготвени при пристигането в хотела. Важна подробност е, дали паркинга за автомобила ви влиза в цената, която заплащате за стаята. Много често след пристигането в хотела, разбирате, че за престоя на колата трябва да платите толкова, колкото за стаята или пък ще се наложи да търсите къде да паркирате, защото хотела няма паркинг.

Повечето гости на хотела се интересуват дали в цената на стаята е включена и таксата за използване на интернет. За това трябва да се пита или да се чете, преди да се направи резервацията. Масова практика е да се споменава, че в хотела има интернет, а след това да установите, че можете да го използвате безплатно само в лобито, а за да го използвате в стаята, трябва да си доплатите.

Важно за тези, които са предвидили почивка в хотел с басейн, е дали в цената на стаята влиза и таксата за използване на басейна. Осведомете се как стои този въпрос, за да не се окаже, че цената за басейна е по-висока от цената на стаята за целия ви престой. Ще е изключително нелепо да стоите една седмица и да използвате само веднъж басейна, защото ви е прекалено скъпо.

Разбира се, за успешната си мисия, можете да използвате филтрите за търсене в сайтовете за резервации. Те ще ви помогнат до голяма степен, но отново трябва да сте прецизни в тълкуването на всяка оферта.

Катeгории: