Boeing и Turkish Technic сключиха споразумение по програмата Global Fleet Care

06 юни 2018 г., София. Boeing и Turkish Technic Inc., компанията, отговаряща за поддръжката, поправката и цялостния ремонт (MRO) на Turkish Airlines, сключиха споразумение за доставяне на услуги по международната програма Global Fleet Care. Така Turkish Technic вече е стратегически доставчик на Boeing що се отнася до т.нар. „линейна поддръжка“, тежки поддръжки на самолетите и обслужване и поправка на компоненти. Допълнително, двете компании ще си сътрудничат в обучението и сертифицирането на техници от различни части на света.

„Ние предоставяме богата гама от MRO услуги в над 50 международни места за линейна поддръжка, като разполагаме и с вече съществуващите ни базови съоръжения за поддръжка в Истанбул и Анкара. От 29 октомври 2018 г. още повече услуги, в допълнение към тези, които вече предлагаме, ще бъдат достъпни за нашите клиенти чрез производствената ни база на новото летище в Истанбул. Радваме се да обявим такова забележително сътрудничество с Boeing, което значително допринася и добавя стойност към дейността ни в новата база. Чрез това споразумение операторите на Boeing ще могат да се убедят в световното ниво и високото качество на услугите, които предлагаме,“ заяви Ахмет Караман, Генерален мениджър на Turkish Technic Inc.

Миналата година Boeing и турското правителство обявиха началото на инициативата Boeing Turkey National Aerospace Initiative, която подкрепя растежа на турската авиокосмическа индустрия спрямо целите, част от списъка Vision 2023, който бе специално разработен за 100-годишнината от създаването на Република Турция. Инициативата очертава стратегическа рамка, която обединява инвестициите и програмите на Boeing с турското правителство, Turkish Airlines, авиокосмически компании и доставчици в областта на инженерните науки и изследвания.

„Турция е една от водещите страни за стратегическото развитие на Boeing и виждаме голям потенциал за растеж и развитие на авиационните услуги и поддръжка в страната – заяви Марк Алън, президент на Boeing International. – Позиционирането на Турция като глобален играч в авиационните услуги е един от ключовите елементи на съвместната ни инициатива Boeing Turkey National Aerospace Initiative, която обявихме миналата година. Чрез сегашното споразумение успешното ни сътрудничество с Turkish Technic минава още една крачка напред, като така следва растежа на Boeing и Турция.“

Чрез своя отдел за глобални услуги и благодарение на програмата Global Fleet Care, Boeing предоставя техническа поддръжка на повече от 60 клиента и над 2500 самолета. Персонализираното портфолио на компанията предлага инженерни услуги и планиране на дейности, свързани с управлението на техническите характеристики на самолета. По този начин програмата подпомага значително оперативната ефективност на авиокомпаниите.

За Turkish Airlines:
Основан през 1933 г. с флотилия от пет самолета, днес Turkish Airlines, член на Star Alliance, разполага с 327 пътнически и товарни самолета и полети до 303 дестинации по целия свят, от които 254 международни и 49 вътрешни линии в 121 държави.
Повече информация за Turkish Airlines може да намерите на официалния уебсайт на компанията http://www.turkishairlines.com/ или в социалните ѝ профили във Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn и Instagram.

За Turkish Technic:
Turkish Technic, асоциация на компаниите от групата на Turkish Airlines, е един от водещите световни доставчици на услуги, като високо квалифицираният екип от над 7 500 служители предоставя цялостна поддръжка, ремонт, преглед, модифициране и реконфигуриране на летищата Ататюрк и Сабиха Гьокчен в Истанбул. Освен техническа дейност и поддръжка, Turkish Technic подпомага оператори и собственици на самолети в световен мащаб чрез услуги, включващи комбиниране на компоненти, проектиране, сертифициране и производство.

За Boeing:
Boeing е най-голямата в света авиокосмическа компания и има дългогодишна връзка с Турция повече от 70 години. Доставчиците в Турция предоставят аеро-структури и монтажни възли за всички програми за търговски самолети на Boeing.

За Star Alliance:
Star Alliance е основана през 1997 г. като първата изцяло международна асоциация за авиолинии, за да предложи достъп, внимание и безпроблемно обслужване на всеки международен пътник. Редица награди, сред които „Air Transport World Market Leadership Award“ и „Best Airline Alliance“ от Business Traveller Magazine и от Skytrax, доказват, че асоциацията се приема добре на пазара. Членове на асоциацията са: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Avianca Brasil, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI и United. В момента мрежата на Star Alliance предлага над 18 800 ежедневни полета до 1317 летища в 193 страни. Повече информация за Star Alliance може да намерите на официалния уебсайт www.staralliance.com.

Катeгории: