Tехнологията GPU Turbo на Honor прави революция в мобилната скорост

20 юни 2018 г., София – Honor обяви GPU Turbo, революционна технология за ускоряване на графичната производителност, в началото на юни в Пекин. Чрез хардуерно-софтуерна интеграция GPU Turbo драстично увеличава графичната производителност на мобилните телефони, като осигурява на потребителите по-гладко и по-бързо мобилно изживяване.

„Развълнувани сме, че постигнахме този технологичен пробив, тъй като Honor се стреми да предоставя най-доброто мобилно преживяване на потребителите по цял свят – каза Джордж Джао, президент на Honor. – Убедени сме, че с GPU Turbo ще подобрим конкурентните ни предимства, като значително повишим ефективността на графичната обработка и предоставим безупречно мобилно изживяване.“

GPU Turbo е хардуерно-софтуерна интегрирана технология, ускоряваща обработката на графики. Тя реконструира традиционната система за обработка на графики в долния слой, което значително подобрява преживяването за потребителите. В резултат на усилени проучвания и богат опит в областта на графичната обработка, Huawei и Honor са постигнали ключов технологичен пробив в подобряването на ефективността на графичната производителност с 60%, съчетан с намаляване на енергийната консумацията (System on Chip) с 30%, подобрявайки досегашното съотношение между ефективността на смартфона и консумацията на енергия. Освен това, благодарение на по-голямата способност за рендиране, устройствата на Honor с GPU Turbo могат да постигнат изключителна графична картина дори ако приложението за мобилни игри не поддържа HDR изображения.

През последните десет години търсенето на висока графична производителност при смартфоните нарастна, като резолюцията на дисплея еволюира от VGA до 1080p и скоро очакваме 4K. Мобилните игри доминират в гейминг сектора. За разлика от преди, когато пребладаваха мобилните игри за запълване на свободното време и образователните игри, днес мултиплейър онлайн игрите (MOBA) изискват все по-висока графична производителност. Най-новите технологии и приложения също изискват висока графична производителност като добавената реалност (AR), виртуалната реалност (VR) и рендирането на снимки, което набира все по-голяма популярност при смартфоните. Графичните мобилни процесори винаги са били изправени пред редица технологични ограничения като липса на памет, енергийна консумация и прегряване. Тези фактори изправят разработчиците на смартфони пред предизвикателството да се справят с растящото търсене на добра графична производителност. Като водещи производители, Huawei и Honor разработват и въвеждат GPU Turbo, ключова технологична иновация, създадена въз основа на натрупания опит на компаниите в областта на графичната обработка.

GPU Turbo ще подобри мобилните игри, които изискват висока ефективност на графичната обработка, като повиши скоростта и оптимизира драстично гейминг преживяването заа потребителите. GPU Turbo ще се превърне в ключово предимство на смартфоните от бранда Honor, което ще осигури перфектна интеграция между хардуера на смартфона и софтуера EMUI. Освен това GPU Turbo може да поддържа AR и VR в бъдеще и може да се прилага в сектори като виртуално обучение, онлайн пазаруване и телемедицина, създавайки несравнимо визуално преживяване за потребителите.

GPU Turbo бе въведен първо при Honor Play, представен в Китай в началото на юни. Технологията ще бъде приложена постепенно и при други популярни Honor смартфони, като наскоро пуснатите в продажба в Европа: Honor 10, Honor View10, Honor 9 Lite и Honor 7X. Дата на ъпдейта за всяко устройство за България ще бъде обявена скоро. Технологията ще бъде налична за потребителите на Honor по цял свят.

Катeгории: