1000 нови дръвчета бяха засадени край Железница

13 юли 2018 г., София – Днес 1000 зимни дъба бяха засадени от доброволци край софийското село Железница. Регионът имаше неотложна нужда от залесяване, заради пагубната дейност на корояди, които бяха унищожили стотици столетни борове. Засадените дървета са дъбове неслучайно, тъй като освен изключително величествени, те са широколистни дървета, а короядите нападат само иглолистни. Доброволческото залесяване бе организирано от българския екип на L’Oreal в партньорство с НПО „Гората.бг“.

Всяка година козметичната компания L'Oreal оказва подкрепа на значими каузи в съответствие с устойчивата си програма „Споделяме красотата с всички“ и с поставените в нея цели – до 2020 г. компанията да ограничи въздействието си върху околната среда и да даде положителен принос към екосистемите около нас. „Гората.бг“ пък е българска неправителствена организация, чиято мисия е да засажда нови дървета и цели гори в страната. През последните 6 години те са засадили 356 000 дървета на територията на цялата страна, с участието на хиляди доброволци. Организацията си е поставила за цел до 2020 г. засадените дървета да достигнат 1 000 000.

Партньорството между L’Oreal и „Гората.бг“ с цел да направят България по-зелена идва като естествено продължение на устойчивите мисии и на двете организации.

„Щастливи сме, че днес с помощта на „Гората.бг“ и местното Горско стопанство направихме България малко по-зелена за идните поколения – коментира Бриджит Стрелър, генерален мениджър на L’Oreal България. Нашата ежегодна инициатива за доброволческа дейност, наречена Citizen Day, дава възможност на нашите служители да играят главни роли в най-различни социалноотговорни и екосъобразни инициативи в общностите, в които живеем и работим. Засаждането на 1000 нови дървета в рамките на един работен ден показва, че когато има желание, всеки може да допринесе за превръщането на света в по-добро място.“

Глобална мрежа за доброволчество
За девета поредна година L'Oreal организира своята ежегодна инициатива Citizen Day по цял свят като ден на доброволчество. Citizen Day дава възможност на служителите на компанията да посветят един работен ден на подпомагане на социалноотговорни и екосъобразни каузи.

Досега служителите на компанията в България са участвали в различни доброволчески дейности и мисии, сред които облагородяване на дом за деца, реконструкция на софийски училища, реновиране на паркове, подобряване на градската среда, подкрепа за приемната грижа и др.

Миналата година усилията, положени от над 30 000 служители на L'Oreal в 68 страни по света в подкрепа на различни каузи, представляват почти 170 000 часа доброволчески труд, а тази година броят на служителите се очаква да бъде дори по-голям.

За повече информация за Citizen Day 2017:
Instagram: @lorealcitizenday
Hashtag: #CITIZENDAY

Катeгории: