Wizz Air с впечатляващи резултати 1 година след откриването на базата си във Варна

23 юли 2018 г., Варна – Wizz Air, най-голямата авиокомпания в България и най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, отбелязва днес първата годишнина на своята Варненска база, както и страхотния резултат от над 1 милион превозени пътници от и до Варна.

Варненската база на WIZZ представлява инвестиция в града от над 100 млн. щатски долара* от страна на авиокомпанията и доведе до създаване на повече от 40 директни работни места. Понастоящем мрежата на Wizz Air във Варна включва 9 маршрута до 8 държави с 29 седмични полета, включително най-новата услуга, открита през април 2018 г. – директни полети до Виена. Авиокомпанията предоставя ежеседмично нови и нови възможности за пътуване на местните жители с над 460 000 места в продажба през 2018 г. от и до Варна, което представлява почти 40% ръст в сравнение с 2017 г. Растежът на базата на Wizz Air във Варна, водещ до все повече посетители в града, също означава повече клиенти за местния туризъм, хотелиерството и авиацията.

Wizz Air стартира своята дейност в България преди 13 години и оттогава непрекъснато инвестира в своята развиващата се мрежа. Към днешна дата Wizz Air е водещата авиокомпания в страната с 8 базирани самолета – един във Варна и седем в София. От първия полет на WIZZ от България през 2005 г. до днес над 12 милиона пътници са пътували по 44-те маршрута на авиокомпанията до 20 страни. Компанията стартира 5 нови дестинации от България през 2018 г.: слънчевите Малага, Атина, Лисабон, Ница и Виена.

Оуен Джоунс, главен корпоративен директор на Wizz Air, коментира: „Варна е специален град за мен. Бях тук, за да обявя новината за откриването на базата ни през 2016 г. Бях тук и за да отпразнувам откриването на базата през 2017 г. и днес съм щастлив да бъда тук с екипа на Wizz Air във Варна, за да отбележим първия рожден ден на нашата Варненска база и над 1 милион превозени клиенти от и до града. Като водещата авиокомпания в България, ние продължаваме да се стремим да предлагаме все повече и повече възможности за пътуване на достъпни цени за нашите местни клиенти и да им предоставяме страхотно обслужване от страна на екипа ни на борда на една от най-младите флотилии в Европа. Първата година за нашата база в гр. Варна беше година на голям успех и растеж и с планирания за тази година ръст от почти 40% на варненските ни полети ние ще продължаваме да водим все повече пътници да се насладят на красотата на Българското Черноморие и така да допринасяме за развитието на региона.“

*http://www.airbus.com/newsroom/press-releases/en/2018/01/airbus-2018-pri...

Катeгории: