Светлини, камера, действие! Turkish Airlines представя ново видео с правилата за сигурност на борда

2 август 2018 г., София. Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече държави и международни дестинации от всяка друга в света, представи ново анимирано видео за правилата за безопасност с участието на познати LEGO® фигурки в изненадващи нови роли. Специално създаденият за Turkish Airlines клип е дело на екипите, които стоят зад филмите „LEGO: Филмът“, „LEGO Филмът: Батман“, „LEGO Филмът: Нинджаго“, както и зад дълго очакваното продължение „LEGO: Филмът 2“, планирано да излезе в кината в началото на февруари 2019 г., което събира героите от първия филм в изцяло ново екшън приключение. Създадено в партньорство с Warner Bros. и с участието на популярни образи от „LEGO: Филмът“, видеото за сигурността на борда ще бъде показано още днес на всички полети, както и онлайн.

Това е първият клип за сигурността на борда с участието на LEGO, правен някога. Той показва на пътниците всички процедури за безопасност стъпка по стъпка по забавен и уникален начин с помощта на неочаквана поява на известни личности и незабравими песни и танци. Turkish Airlines се гордее, че има една от най-младите флотилии в света и се стреми да постигне най-добрите стандарти за авиационна безопасност. Независимо дали пасажерите пътуват често, или летят за първи път, видеото цели да ги информира и забавлява наред с богатия избор от филми, ТВ предавания, музика и игри, достъпни на различни езици чрез системата за развлечения на борда.

Клипът с правилата за безопасност ще постави началото на „най-голямото партньорство с най-малките актьори, събирани някога на едно място“, загатвайки, че предстоят още много изненади от Turkish Airlines и „LEGO: Филмът“. За да отбележи световната премиера на „LEGO: Филмът 2“, Turkish Airlines ще стартира глобална телевизионна кампания, ще брандира тематично няколко свои самолети, ще организира редица активности на борда и на летищата и дори ще пусне второ видео за безопасността при полет. Това е партньорство, което определено ще носи забавление и радост!

Илкер Айджъ, председател на борда на директорите и изпълнителния комитет на Turkish Airlines, коментира: „Като водеща глобална авиокомпания, която поставя силен акцент върху сигурността, сме развълнувани да си партнираме с Warner Bros. и „LEGO: Филмът“ за това видео. С тях си приличаме по това, че сме компании, които носят радост по целия свят, като събират заедно различни поколения и култури. Надяваме се, че нашите пътници ще се насладят на този клип, в който има за всекиго по нещо“.

В коментар на партньорството Блеър Рич, президент на международния маркетинг на Warner Bros. Pictures Group и Warner Bros. Home Entertainment, заяви: „Вълнуваме се, че работим с Turkish Airlines отново и че „разширяваме техния свят“, като включваме в него пъстрата вселена на „LEGO: Филмът“. Това партньорство показва най-доброто от два различни бранда, които се обединяват по един интелигентен и креативен начин, за да свързват клиентите си и да ги забавляват“.

Видеото за безопасността на борда на Turkish Airlines, вдъхновено от „LEGO: Филмът“, се появи на бял свят благодарение на екип от 16 души, състоящ се от двама концептуални художници, трима илюстратори, седем аниматори и четирима осветители. Създаването на клипа продължи повече от 950 дни, в които специалистите използваха 2 938 840 LEGO части, за да анимират действията на героите. Общо 9 658 631 часа бяха нужни, за да се направят 973 варианта на анимация. 30 различни версии на новото видео за безопасността на борда бяха създадени и на английски, и на турски език, за да обхванат особеностите, касаещи сигурността, на 15 различни самолета във флота на Turkish Airlines.

Новото видео за безопасността на борда на Тurkish Airlines може да бъде гледано тук: https://youtu.be/C2hCN6cVuqM

За Turkish Airlines:
Основан през 1933 г. с флотилия от пет самолета, днес Turkish Airlines, член на Star Alliance, разполага с 325 пътнически и товарни самолета и полети до 304 дестинации по целия свят, от които 255 международни и 49 вътрешни линии в 121 страни.
Повече информация за Turkish Airlines може да намерите на официалния уебсайт на компанията www.turkishairlines.com или в социалните ѝ профили във Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn и Instagram.

За Star Alliance:
Star Alliance е основана през 1997 г. като първата изцяло международна асоциация за авиолинии, за да предложи достъп, признание и безпроблемно обслужване на всеки международен пътник. Редица награди, сред които „Air Transport World Market Leadership Award“ и „Best Airline Alliance“ от Business Traveller Magazine и от Skytrax, доказват, че асоциацията се приема добре на пазара. Членове на асоциацията са: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Avianca Brasil, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI и United. В момента мрежата на Star Alliance предлага над 18 800 ежедневни полета до 1317 летища в 193 страни. Повече информация за Star Alliance може да намерите на официалния уебсайт www.staralliance.com.