Най-големият фестивал за японска култура, аниме и манга Aniventure Comic Con 2018 стартира този уикенд

12 септември 2018 г., София. Остават само 3 дни до старта на най-грандиозния фестивал за традиционна и модерна японска култура в България Aniventure Comic Con 2018. Събитието ще се проведе този уикенд, 15 и 16 септември, от 10:00 до 20:00 ч. в Интер Експо Център, София. Фестивалът ще зарадва посетителите с много нововъведения и изненади от световна величина, сред които среща с актьори от хитовите сериали на HBO „Игра на тронове“ и „Западен свят“ – Кристиан Неърн (Ходор), Владимир Фърдик (Краля на нощта) и Анджела Серафян (Клементайн). Билети за фестивала могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg.

Aniventure Comic Con 2018 е второто събитие от календара на 29-ите Дни на японската култура в България. Фестивалът се организира от СНЦ НАКАМА и Key Events с подкрепата на Посолството на Япония в България. Тази година събитието ще е по-вълнуващо от всякога и ще предложи повече забавления в повече и по-големи зали, и повече интересни гости. Фестивалът ще бъде разделен на 5 зони, като една от големите изненади е новосъздадената Кино зала, където посетителите ще могат да срещнат както холивудски звезди, така и популярни актьори от български сериали и световно известни комикс художници.

Специално за феновете на косплея в България за първи път ще пристигнат едни от най-големите имена в това изкуство – Kamui, косплей звезда с множество издадени книги за създаване на костюми и инвентар, и Reika – косплеър от Япония, завладял отдавна световните сцени и който сега ще се качи на главната сцена на Aniventure Comic Con 2018. След неговия панел ще се проведе и традиционният косплей конкурс, в който победителят ще получи специалната награда на японския посланик.

Организаторите са предвидили и множество други занимания за феновете на традиционната японска култура, като уъркшопи за оригами, кири-е, икебана, чаена церемония, различни бойни изкуства, дори и възможност за посетителите да облекат кимоно. Aniventure Comic Con 2018 ще предложи и специална зона за аниме и манга, в която ще има лекции, кътове с настолни игри, щандове с аниме, манга и други традиционни за японската култура продукти. За музикалните ентусиасти организаторите са предвидили и Караоке конкурс в тази зона.

В Гейминг залата посетителите ще могат да тестват и закупят най-различни компютърни и конзолни игри, а в залата на Главната сцена освен косплей панелите, ще се проведат срещите с топ актьорите и награждаванията, плюс атрактивно K-pop шоу. Във външните пространства на Интер Експо Центъра пък ще има Графити, ЛАРП зона и зона с вкусни храни и напитки.

Повече информация за грандиозното събитие може да намерите на официалния сайт: http://www.aniventure.net/bg/.

Програмата с всички събития в рамките на Дни на японската култура 2018 пък може да откриете тук: http://www.bg.emb-japan.go.jp/files/000394988.pdf.
Заповядайте на едно от 17-те събития в София, Варна, Стара Загора и Казанлък тази година и се докоснете до уникалния дух на Япония!