MyKi Junior – първият детски 3G часовник с двупосочни видео разговори, е вече на пазара

17 септември 2018 г., София – Алтерко Роботикс, водещата българска IoT компания, пусна в продажба дългоочаквания MyKi Junior. Това е първият в света 3G детски часовник, който позволява двупосочни видео разговори. MyKi Junior е наличен онлайн за предварителни заявки, както и в търговската мрежа на мобилните оператори А1 и Vivacom.

Новият модел от обичаната серия детски GPS/GSM часовници MyKi идва с много нови функции и с нов дизайн. MyKi Junior разполага с камера и сега детето Ви може да води не само гласови, но и видео разговори. За първи път часовникът предлага връзка и между самите деца, носещи MyKi. Притежателите на MyKi Junior трябва само да се добавят като приятели в списъка си с контакти и след одобрение от родителя в мобилното приложение те могат свободно да комуникират едно с друго чрез обаждания и съобщения. Тук има и още една иновация – часовникът, както и приложението, вече предлагат разнообразие от емоджита и опция за изпращане на снимки.

MyKi Junior е и първият смарт часовник за деца в продуктовата серия на Алтерко Роботикс, който предлага доза забавление под формата на няколко игри и touch екран с възможност за персонализация. За учениците пък особено полезни ще са новите функции калкулатор и фенерче, както и възможността през приложението да се задават аларми за напомняне на различни дейности и задачи в ежедневието на децата. От компанията са помислили и за детското здраве и физическа активност с вграден акселерометър за измерване на стъпки, разстояние и изгорени калории.

„MyKi Junior поставя началото на нова ера при детските смарт часовници – 3G видео ера. Щастливи сме, че точно ние, Алтерко Роботикс, сме създателите на първия в света 3G часовник за деца с двупосочни видео разговори – коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс. Добавили сме и много други нови забавни функции, които ще отговорят на нуждите на всяко дете – от ранна възраст до тинейджърска. Родителите също ще останат доволни, защото MyKi Junior не е просто смарт забавление, а също сигурност и спокойствие за семейството.“

Дизайн

MyKi Junior идва с нов, модерен дизайн в три цветови комбинации – жълто-червенo, синьо-зеленo и черно-червенo. Каишката отново е силиконова и удобна за носене, като всеки цвят се отличава с различен, атрактивен елемент. При синьо-зелената каишка е заложено на „звезди”, при жълто-червената – на „пеперуди”, а при черно-червената – на геометрични елементи.

Функции

Новият MyKi Junior разполага с всички полезни функции и предимства на своите предшественици MyKi Watch и MyKi Touch. Подобно на тях, новият модел работи със SIM картa, служи едновременно като часовник и телефон, но също дава възможност на родителите да се информират за местоположението на децата си по всяко време в безплатното мобилно приложение MyKi Junior app.

Популярните функции SOS бутон и „Зони за безопасност“ също са налични при MyKi Junior. Родителите могат да настройват „зони за безопасност“, в които обикновено се движи детето им и да бъдат уведомявани, в случай че то напусне техните граници. Например ако от 8 до 12 ч. детето трябва да е на училище, а не е, MyKi алармира родителя. Той получава нотификация и ако детето се движи с необичайно висока скорост. SOS бутонът пък е с цел детето да може да се свърже максимално бързо с родител при спешен случай.

Нововъведения

Двупосочни видео разговори
MyKi Junior е първият в света 3G GPS/GSM часовник за деца с функция за видео обаждане. Моделът разполага с камера и сега детето Ви може да говори с роднини и приятели не само чрез гласови обаждания, но и с видео, както и да прави и изпраща снимки. Като допълнение броят на контактите в указателя на часовника вече е неограничен.

Watch to Watch комуникация
Децата могат да добавят други деца, притежаващи MyKi Junior, като приятели в своя списък с контакти, като свържат своите MyKi Junior устройства. След като родителят одобри приятелството през приложението, те ще могат да разговарят и да си разменят снимки, гласови и емоджи съобщения.

Чат и емотикони
Понякога няма нужда от много думи. Една снимка или емотиконка казва всичко! MyKi Junior вече може да изпраща и получава емоджита, снимки и гласови съобщения в допълнениe към стандартните текстови.

Игри и развлечения
MyKi Junior осигурява не само спокойствие на родителите, но и забавление за децата. Часовникът разполага с 4 игри, фенерче и калкулатор, възможност за задаване на аларми за напомняне на различни дейности и задачи, както и вграден акселерометър за проследяване на стъпки, разстояние и изгорени калории. Родителите могат да задават дневни цели за движение и изгорени калории на база въведените от тях данни за детето – възраст, ръст и килограми.

Мелодии
При MyKi Junior може да избирате между няколко различни мелодии при обаждания, съобщения и аларми. Можете да настроите и дали часовникът да бъде в режим вибрация, тих режим или режим звънене в зависимост от ангажиментите на детето през деня.

Екран и персонализация
Сега децата могат да персонализират началния екран на своя часовник MyKi Junior. Могат да сменят визията на дисплея, да избират между 3 различни формата за час и дата, както и различни теми.

Наличност
MyKi Junior може да бъде поръчан с предварителна заявка на официалния уебсайт: https://myki.watch/myki-junior/
Моделът е наличен и в търговската мрежа на мобилните оператори Vivacom и А1, като и двата телекома предлагат смарт часовника в комбинация с атрактивни тарифни планове.

Катeгории: