Intracom Telecom отбеляза отлично представяне на функциите на новата E-Band система UltraLink™-GX80

17 септември 2018 г., Атина, Гърция – Intracom Telecom, глобалният доставчик на телекомуникационни системи и услуги, обяви завършването на редица изследвания и тестове, които доказаха отличното качество на новата E-Band система UltraLink™-GX80. Продуктът беше тестван за MTS – най-големия телекомуникационен оператор в Русия, с който Intracom Telecom работи от 2016 г. насам.

UltraLink™-GX80 бе представен за първи път на Mobile World Congress в Барселона между 27 февруари и 2 март 2017 г. От началото на 2018 г. Intracom Telecom осъществи три успешни теста върху новото E-Band радио, като устройството показа ултрависок капацитет на дълги разстояния. Първият практически тест бе проведен в района на Санкт Петербург през първото тримесечие на тази година, като системата осигури най-висока стабилност при модулация 256-QAM, което означава, че капацитетът на данните в мрежата е 10 Gbps на разстояние от 8,27 км. Още един показател за отличното представяне на функциите на продукта е фактът, че връзката е поддържана в експлоатация повече от 45 дни по време на теста.

Вторият тест бе проведен в град Новосибирск чрез 3 CPRI интерфейса за fronthaul приложението на устройството. Системата UltraLink™-GX80 е била успешно свързана към съществуващата мрежа на MTS, като трите CPRI интерфейса са обслужвали цели шест радиоприемника – три от тях в 3G пренос на данни, а останалите в 4G/LTE Advanced. Чрез успешно преминаване през всички приложени тестове, Intracom Telecom не само демонстрира огромните възможности на новия си продукт за обслужване на множество мрежи, а показа, че UltraLink™-GX80 притежава всички функции, необходими за подобни приложения (латентност и т.н.).

Третият тест от серията бе проведен в Западен Сибир, където мрежата свърза успешно двата руски града Салехард и Лабитнанги. Системата постигна отлична производителност от почти 9 Gbps на дистанция от 13,64 км – най-дългото разстояние, регистрирано от Е-band радио с подобен капацитет.

Андрей Ушатски, вицепрезидент на MTS и главен технологичен и ИТ директор на оператора, коментира: „Поради непрекъснатото развитие на мобилните мрежи се изисква все по-висок капацитет за работа с данни във всички сегменти на мрежата. Заради това необходимостта от поддръжка на високия капацитет на транспортните мрежи придобива огромно значение в наши дни. Доволни сме от тестовете, които проведохме с Intracom Telecom, както и от резултатите, отбелязани от UltraLink™-GX80. Те показаха висока производителност на устройството на много дълги разстояния и отлична работа с различни съоръжения за пренос на данни и fronthaul апликации“.

Атанасиос Антоулинакис, генерален директор на Intracom Svyaz, сподели: „Бихме искали да изразим благодарност към MTS за възможността да докажем изключителните качества на новата система UltraLink™-GX80, разработена в Центъра за изследване и развитие на Intracom Telecom. Благодарение на усъвършенстваното си развитие, продуктът осигурява огромен Gbps капацитет на изключително дълги разстояния. Освен това, друго негово уникално предимство е, че поддържа CPRI интерфейси само чрез софтуерни настройки. Това дава възможност на операторите да се възползват от максимална гъвкавост, като използват една и съща хардуерна система за различни съоръжения за пренос на данни и fronthaul апликации“.

Катeгории: