Алианц ще бъде застрахователен партньор на Олимпийските игри в световен мащаб

Мюнхен, 18 септември 2018 г. – Днес Международният олимпийски комитет (МОК) и Алианц Груп обявиха, че през 2021 г. компанията ще се присъедини към маркетинговата програма TOP (The Olympic Partner) като застрахователен партньор на Олимпийските игри в световен мащаб.

Съвместно с МОК, Алианц ще разработва и осигурява иновативни интегрирани застрахователни решения за Олимпийското движение, както и за Организационния комитет на Олимпийските игри, с идеята тези услуги да се изполват и от Националните Олимпийски комитети по цял свят и техните Олимпийски отбори и атлети. Партньорството включва предоставяне на вече съществуващи продукти като автомобилни и имуществени застраховки и застраховка при злополука, но също и разработване на специални решения на бъдещето, водени от технологичните промени на времето. Споразумението за партньорство е за период от 2021 до 2028 г.

Желанието и на Алианц, и на МОК е да използват обединяващата сила на спорта и да достигнат до нова аудитория чрез дигитални канали, включително и чрез Олимпийския канал. Комуникацията с новото поколение по техния предпочитан начин, ще даде възможност на Алианц да отговори на специфичните им застрахователни нужди.

Алианц ще продължи дългогодишното си партньорство с Международния параолимпийски комитет (МПК), коeто се гради на успешна колаборация вече повече от десетилетиe.

Президентът на МОК, Томас Бах, каза: „Изключително щастливи сме, че ще работим с Алианц в дългосрочен план в посока подкрепа на спорта по света. Новото ни партньорство демонстрира глобалното влияние на Олимпийското движение. От своя страна Алианц е международна компания, която изгражда успешния си бизнес на базата на доверие. С това споразумение, заедно поставяме основите на партньорство, основано именно на взаимно доверие. Алианц има богата история, свързана със спорта. В съответствие с нашата Олимпийска програма за 2020 г., с компанията споделяме дигиталната амбиция да промотираме Олимпийските ценности и силата на спорта сред младите хора по цял свят.“

Главният изпълнителен директор на Алианц, Оливър Бете, каза: „Развълнуван съм, че се присъединяваме към международното общество от атлети и хора, запалени по спорта и работата в екип. Това допълва успешното ни партньорство с МПК. Чрез дигиталните канали на МОК имаме възможност да достигнем до още повече хора и да им предложим експертните си услуги в застраховането. Вярваме, че светът е едно по-добро място когато хората имат смелостта да загърбят различията си и заедно да постигнат по-добри резултати за самите себе си и за обществото, в което живеят.“

Цунеказу Такеда, Председател на маркетинговата комисия на МОК, каза: „Имаме удоволствието да обявим това ново партньорство с една от водещите световни компании в тази област. С нетърпение очакваме да започнем това вълнуващо пътуване заедно.“

Жан-Марк Пеол, Главен директор Маркет мениджмънт и Дистрибуция в Алианц, добави: „Като водещ застраховател, Алианц присъства във всички големи събития, които изграждат и трансформират нашето глобално общество. Затова присъединяването ни към програма TOP като застраховател в световен мащаб на МОК и МПК е изключително важно за нас. Ще работим усилено, за да помогнем и на двете организации да преминат на следващо ниво в дигитален и в търговски аспект. Радваме се, че имаме възможността да позиционираме Алианц на нови пазари, както и да затвърдим вече съществуващите си позиции. Това партньорство ни позволява да споделим общата си страст към спорта и социалните, физически и душевни ползи, които носи за човечеството.“

Спонсорският период ще обхване Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 г., Олимпийските игри в Париж през 2024 г., Зимните олимпийски игри през 2026 г. и Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 г. Алианц ще получи маркетингови права за Китай, Франция и Испания от 2019 г.

През март тази година МОК и МПК сключиха партньорство до 2032 г. Като част от него, от 2021 г. нататък всички партньори на глобално ниво по програма TOP, са партньори както на МПК, така и на Параолимпийските игри.

Гледайте пресконференцията в Мюнхен на живо на 18 септември в 13:00 ч. българско време: в YouTube канала или Facebook страницата на Алианц.

Гледайте запис от излъчената на живо пресконференция в Мюнхен тук: https://iocnewsroom.com/

Катeгории: