Intracom Telecom пуска нови продукти за 39 GHz честотната лента

19 септември 2018 г., Атина, Гърция – Intracom Telecom, глобалният доставчик на телекомуникационни системи и услуги, обяви стартирането на нови продуктови линии със съоръжения за пренос и достъп до данни за 39 GHz честотната лента. Компанията демонстрира WiBAS™-Connect 39 GHz и OmniBAS™-BX 39 GHz, одобрени от Федералната комисия по комуникации (FCC), на събитието Mobile World Congress Americas, което се проведе между 12 и 14 септември в Лос Анджелис.

WiBAS™-Connect, водещият продукт на компанията за ултра-широколентов достъп, е адаптиран за работа в 39 GHz честотната лента, съгласно изискванията на Федералната комисия по комуникации в САЩ. Продуктът използва канали в 100 MHz честотната лента, които предлагат пропускателна способност за бързо сваляне и качване на данни, достигаща до 1Gbps на абонат. Всяка основна станция е проектирана да обслужва до 60 абонати и е оборудвана с функции за пълен софтуерен ъпгрейд. Платформата WiBAS™-Connect включва възможности, които позволяват масовото й разпространение към абонати, както и автоматичното им разпознаване. Продуктът, адаптиран към 39 GHz честотната лента, заимства всички иновативни технологии на оригиналната платформа, която вече работи в 10.5 GHz, 26 GHz и 28 GHz честотните ленти в световен мащаб, а абонатите й се възползват от скорост на сваляне на данни от 200 Mbps.

OmniBAS™-BX е най-новото допълнение към иновативното портфолио от Point-to-point радиорелейните системи на Intracom Telecom. Вече наличен в 18 GHz честотната лента, продуктът ще бъде пуснат и в 13 GHz и 38 GHz честотните ленти през 2018 г. По този начин Intracom Telecom разширява портфолиото си от услуги на пазара в САЩ, като залага на приспособяване на функциите на продуктите си към 39 GHz честотната лента и изискванията на Федералната комисия по комуникации. OmniBAS™-BX е външно радио, което включва няколко иновативни функции за предаване и за работа в мрежа. Те спомагат за хостването на Layer-3 (IP/MPLS) и SDN протоколи, както и за цялостни обновления в областта на съоръженията за пренос на данни и 5G мрежата.

По този начин Intracom Telecom се стреми да подобри и развие технологичните си решения за 39 GHz честотната лента, като например TDD, управляема антена, алгоритми за образуване на лъчи и разпределение на честотната лента.

Джон Тенидис, маркетинг директор за портфолиото от безжични решения на Intracom Telecom, коментира: „Решението да стартираме продуктови линии, адаптирани към 39 GHz честотната лента и изискванията на Федералната комисия по комуникации, е базирано на стремежа да предоставим максимално ефективни услуги на пазара на САЩ – безспорен лидер в разработването на 5G мрежи, използващи милиметрови вълни. Intracom Telecom се старае да предлага иновативни решения на своите клиенти, включително чрез продукти като StreetNodе™ за 28 GHz и 60 GHz честотните ленти, осигуряващи ултра-широколентов достъп, както и максимално улеснена система за работа“.

Катeгории: