Wizz Air получи най-високия възможен рейтинг за безопасност от AirlineRatings.com

3 октомври 2018 г., София – Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и водещият нискотарифен превозвач в Централна и Източна Европа, получи най-високия възможен рейтинг за безопасност – 7 звезди, от единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите AirlineRatings.com.

Оценката на безопасността за всяка авиокомпания се основава на изчерпателен анализ, използващ информация от водещите международни авиационни регулатори и от националните правителства, съчетана с исторически данни. Критериите за оценка включват такива важни елементи като: сертификат IOSA, оценка от Федералната авиационна администрация (FAA), състоянието и възрастта на флотилията, брой инциденти в историята на авиокомпанията, рейтинга за безопасност на страната на произход, присъден от Международната организация за гражданска авиация (ICAO), и други параметри. 7-звездният рейтинг за безопасност, какъвто получи Wizz Air, се присъжда на авиокомпании, които отговарят на всички критерии за оценка.

Wizz Air управлява еднa от най-младите флотилии в света – понастоящем тя се състои от 104 самолета Airbus A320 и A321 със средна възраст от 4.5 години. Освен това авиокомпанията има направена поръчка за над 250 броя от модела Airbus A321 NEO – най-ефективните самолети с една пътека в света, като първият такъв самолет ще се присъедини към флотилията на превозвача през януари 2019 г. От първия си полет през 2004 г. насам Wizz Air инвестира значителнo време и ресурси, за да гарантира, че нейната култура на безопасност, процедурите за безопасност, както и обучението и развитието на персонала й, са на световно ниво. Освен това Wizz Air си партнира с водещи компании за поддръжка в цяла Европа, за да запази своята млада и модерна флотилия в безупречно състояние.

Дидерик Пен, изпълнителен вицепрезидент и главен оперативен директор на Wizz Air, заяви: „За всички нас в Wizz Air безопасността винаги е била сред най-важните приоритети и днес ние сме щастливи да получим възможно най-високата оценка за безопасност от AirlineRatings.com. Това признание е потвърждение за нас самите, че сме си поставили правилните приоритети, и ни стимулира да продължаваме да предоставяме най-безопасния начин на самолетно пътуване по обширната ни мрежа от над 600 маршрута до 143 дестинации в 44 държави.“

Катeгории: