Японската група SHAMIPIA с грандиозен концерт в София и Казанлък

5 ноември 2018 г., София. Японската група SHAMIPIA – Кейшо Оно и Мамору Мотоока, ще зарадват българската публика с два поредни концерта. Първото изпълнение на дуото ще се състои на 6 ноември от 19:00 часа в Зала 11 на Националния дворец на културата (Кино „Люмиер Лидл“). На 7 ноември от 19:00 часа групата ще гостува в Дом на културата „Арсенал“ – гр. Казанлък. Входът и за двата концерта е с покани. (Безплатни покани за концерта в София могат да се получат от посолството на Япония и Билетния център на НДК). Концертите на групата в България са част от източноевропейското турне на SHAMIPIA, което включва още Беларус, Гърция, Унгария и Румъния.

SHAMIPIA е необичайна в музикално отношение група, която събира на едно място екзотиката на японския традиционен триструнен инструмент ШАМИсен и класиката на ПИАното. Концертът на дуото Кейшо Оно – изпълнител на шамисен, и Мамору Мотоока – пианист, представлява своеобразно пътешествие из музиката, съчетаващо традиции и новаторство.

Сам по себе си Кейшо се придържа към принципа на запазване и разгръщане на традиционната музика, а за разлика от него Мамору се е фокусирал в сферата на джаза, поп и рок музиката и класиката. И двамата се радват на голям интерес от страна на публиката и непрекъснато изнасят концерти, както в Япония, така и чужбина. Групата ще представи пред българската публиката една богата музикална палитра, която комбинира елементи от източната и западната музикална култура.

Концертът на японската група SHAMIPIA е част от 29-ите Дни на японската култура и се организира от Посолството на Япония в България и с подкрепата на Дом на културата „Арсенал“ – гр. Казанлък. Концертът в Казанлък ще отбележи 20-ата годишнина от началото на активните контакти между българския град на розите и Япония.

Програмата с всички събития в рамките на Дни на японската култура 2018 може да откриете тук: http://www.bg.emb-japan.go.jp/files/000394988.pdf.
Заповядайте на едно от 17-те събития в София, Варна, Стара Загора и Казанлък тази година и се докоснете до уникалния дух на Япония!