Turkish Airlines сбъдва мечтите на четирима малки пътешественици

27 ноември 2018 г., София. За втора поредна година Turkish Airlines сбъдва детски мечти със своя конкурс за рисунка „Градът, за който мечтая с Turkish Airlines“. Поради огромния интерес към инициативата тази година авиокомпанията отличи не трима, а цели четирима малки творци – по един от всяка възрастова категория. Официалната церемония по награждаването на тазгодишните победители се проведе на 24 ноември на Терминал 2 на Летище София. Именно там, заедно с над 150 присъстващи деца и гости, екипът на авиокомпанията откри и специална изложба с някои от най-интересните получени рисунки, на които всички желаещи могат да се насладят до 17 декември.

Голямата победителка тази година се казва Дилек Хюсеин на 9 г. от град Варна. Тя ще има невероятната възможност да се впусне в незабравимо презокеанско приключение със своето семейство в нейния мечтан град – Ню Йорк. Щастливата отличена в най-малката възрастова група пък се казва Сияна Кънева и е от град Габрово. Едва на 6 г. тя майсторски е изобразила в картината си несравнимата Москва, която ѝ спечели една от вълнуващите награди. Кристиян Георгиев на 8 г. от град Варна е третият победител, чиято мечта – да посети Истанбул – също ще стане реалност. Последната отличена се казва Албена Туфан на 11 г. от град София, а Turkish Airlines награди цветната ѝ рисунка с пътуване до Токио.

Turkish Airlines лети до 304 дестинации по цял свят – повече от всяка друга авиокомпания в света. Тази година рекордният брой участници – близо 1000 – представиха с творбите си голяма част от тях – от Париж през Дубай до Рио де Жанейро въображението и креативността на малчуганите зарадваха искрено журито на конкурса, което имаше привилегията да се докосне до таланта им.

„Преди няколко седмици се отправихме на едно специално за нас пътуване – да направим няколко деца щастливи, като сбъднем някои от най-съкровените им мечти. Деца от цялата страна нарисуваха градовете, които винаги са искали да посетят, споделиха с нас таланта си и ни заразиха с ентусиазма си. Само за 2 седмици получихме стотици картини – всички креативни, вдъхновяващи и уникални по свой начин. Това ни мотивира да продължим да развиваме инициативата и отново да организираме конкурса и през 2019 г.“ – сподели Мехмед Гюркайнак, Генерален мениджър на Turkish Airlines – България.

Катeгории: