PrintBrush™ XDR – първият преносим цветен принтер скоро на пазара

6 декември, 2018, Лондон – Шведската компания PrintDreams International AB пуска на пазара първия по рода си цветен джобен принтер PrintBrush™ XDR. Иновативният продукт e разработен в сътрудничество с COLOP и HP Specialty Printing Systems (SPS).

Уникалният PrintBrush XDR може да принтира върху различни типове повърхности като хартия, картон, текстил, дърво и метал, благодарение на специално разработената технология RMPT (Random Movement Printing Technology). Селекцията на съдържание се контролира през безплатно приложение, което може да бъде инсталирано директно на вашия смартфон, лаптоп или таблет.

PrintBrush XDR e безжичен цветен мастиленоструен принтер, който тежи колкото обикновен смартфон, а може да създава по-големи графики от собствения си размер. Устройството може да отпечатва текстове и изображения върху различни типове повърхности само чрез едно движение на ръката.

Екипът на PrintDreams вече е разработил няколко приложения, за да демонстрира гъвкавостта на PrintBrush XDR. Бета версия на последната демо апликация вече е достъпна за безплатно изтегляне в Google Play. Компанията призовава всички доставчици на приложения да интегрират възможностите за директен печат, които преносимият принтер предлага, в своите продукти.

„Разработването на PrintDrush XDR в партньорство с COLOP е решаващ фактор за успех. Като световен лидер в производството на марки и механизми за автоматични печати, COLOP успя да вдъхнови целия ни екип със своя професионализъм. Резултатът е създаването на уникален и иновативен принтер от световна класа в джобен формат – нещо, което в миналото беше немислимо“, коментира Алекс Бретoн, CEO на PrintDreams International AB.

„За нас е удоволствие да работим с пионерите в областта на най-новия вид печатна технология, която има потенциала да даде начало на своеобразна революция в редица сегменти, включително на пазара на пощенски марки, където сме лидери. Благодарение на скоростта на развитие на най-новите цифрови технологии, мога да твърдя с убеденост, че настъпва нова ера за печатната индустрия“, добави Ернст Фабър, CEO на COLOP.

„Изключително се вълнуваме от факта, че сме част от тази иновация, която позволява на дигиталния печат да се побере в една ръка. Това неминуемо доказва колко много възможности се откриват пред всички нас ежедневно“, коментира Анет Фрископ, Генерален мениджър на HP Specialty Printing Systems, HP Inc.

PrintDreams International AB ще представи официално PrintBrush XDR по време на Международното изложение за потребителска електроника в Лас Вегас, което ще се проведе между 8 и 11 януари, 2019 г.

Дизайн
PrintBrush XDR идва с нов, модерен дизайн в бял и черен вариант. Принтерът е ултра лек – тежи само 215 гр. и може да се побере в ръката на своя притежател.

Функции
Една от най-отличителните характеристики на иновативния PrintBrush XDR е, че може да принтира пълноцветни изображения на различни видове повърхности – хартия, картон, текстил, дърво и метал, благодарение на специално разработената технология RMPT (Random Movement Printing Technology).

Селекцията на съдържание за печат се контролира през приложение, инсталирано директно на вашия смартфон, лаптоп или таблет. Устройството отпечатва предварително зададени графики и изображения чрез едно движение на ръката от ляво надясно или от дясно наляво.

PrintBrush идва и със изключителната смарт функция да комуникира чрез светлинна и звукова индикация. По този начин, устройството може да уведоми потребителя за различните си състояния по всяко време.

Батерия
PrintRrush XDR има мощна батерия – само с едно зареждане устройството осигурява непрекъсната работа до пет часа. Сред изключителните удобства на устройството е, че нивата на батерията му могат да бъдат следени в специалното приложение, инсталирано на вашия смартфон, лаптоп или таблет.

Мастило
Принтерът гарантира отлични резултати при печата на различни графики и изборажения, благодарение на специалната технология HP Thermal Inkjet technology, осигурена от HP Specialty Printing Systems (SPS). Устройството може да създаде 5000 пълноцветни изображения само с един мастилен пълнител.

Наличност
Първата пилотна партида от стотици устройства вече е налична, като масовото производство на принтера е планирано за началото на януари 2019 г. Продуктът ще се продава на цена от 249 долара без ДДС, като скоро ще бъде достъпен в платфромата Kickstarter със специални отстъпки за ранни поръчки.

Катeгории: