BILLA откри 48-ия си магазин в София

19 декември 2018 г., София – BILLA България продължава да разширява мрежата си и вече разполага със 123 магазина в страната. Най-новият супермаркет от веригата се намира на ул. „Райко Алексиев“ 40 в квартал „Изток“ в столицата. Откриването на магазина привлече жителите на квартала, които имаха възможност да се възползват от редица атрактивни предложения.

48-ият супермаркет на BILLA в София ще предложи на клиентите, освен познатия разнообразен и висококачествен асортимент от стоки, и много ексклузивни продукти за предстоящите празници. Любителите на вкусната храна пък ще могат да избират между богато меню от месни и безмесни грил специалитети, достъпни за всеки джоб. В магазина клиентите ще открият и разнообразие от прясно изцедени сокове, приготвени на място, както и жива бира с уникален вкус и доказано качество.

„Вярвам, че новият магазин на BILLA е една чудесна придобивка за жителите на квартал „Изток“. Ще им предлагаме винаги пресни и разнообразни продукти и ще вложим всичките си усилия, за да превърнем пазаруването им в приятно изживяване. Със 123 обекта в страната и 48 в София, BILLA е лидер по брой магазини, което е поредното доказателство за огромното доверие на клиентите към нас. Обещаваме и занапред да следваме същите високи стандарти и да продължим да се развиваме“, коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

Магазинът в столичния квартал „Изток“, също като останалите нови обекти на веригата, следва високи стандарти за енергийна ефективност. Супермаркетът е оборудван със светодиодно осветление в търговската зала и хладилните витрини, а хладилното оборудване е с висок клас на ефективност. Друго нововъведение е системата за сградна автоматизация (BMS), която управлява отоплението, вентилацията, климатизацията и осветлението, а през нощта изключва всички консуматори, които не е необходимо да работят. Обектът разполага и с дистанционен достъп до системата с цел оптимизация и постоянен контрол на работата и настройките.

За REWE Group
REWE Group е сред водещите компании в сферата на търговията и туризма в Германия и Европа. Общият размер на външните й приходи за 2017 г. е 58 милиарда евро. Основаната през 1927 г. REWE Group осигурява работа на над 345 000 души и управлява 15 300 магазина в 22 европейски страни.
Портфолиото й включва супермаркети и магазини за търговия на дребно на марките REWE, REWE CENTER, REWE CITY, BILLA и MERKUR, дискаунтъра PENNY, както и магазините за строителни материали toom. Компанията управлява и киоски и магазини, предлагащи продукти от първа необходимост (REWE To Go), както и платформите за онлайн пазаруване REWE Lieferservice, ZooRoyal, Weinfreunde и Kölner Weinkeller. Марката DER Touristik обединява туроператорите ITS, Jahn Reisen, Dertour, Meiers Weltreisen, ADAC Reisen, Kuoni, Helvetic Tours, Apollo и Exim Tours, повече от 2 400 туристически агенции (включително DER Reisebüro, DERPART и партньори), хотелските вериги lti, Club Calimera, Cooee, PrimaSol и Playitas Resort, както и директния оператор clevertours.com.

За REWE International AG
От своята централа във Винер Нойдорф REWE International AG управлява не само австрийския си бизнес с търговските марки BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG, но също и международния ритейл бизнес на REWE Group (Организационно звено Handel International). Чрез марката BILLA компанията е представена в България, Чехия, Русия, Словакия и Украйна; чрез дискаунтъра PENNY – в Чехия, Унгария, Италия и Румъния; чрез IKI – в Литва, и чрез веригата дрогерии BIPA – в Хърватия. През 2017 г. за организационното звено Handel International работят около 83 000 души, а над 4000 магазина са генерирали оборот в размер на 13,35 млрд. евро.

BILLA България е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София. В класацията на в. „Капитал“ – „Най-големите компании в България“, BILLA България заема 20-о място. Компанията е и сред най-големите чуждестранни фирми у нас.

На Европейските бизнес награди през 2015 г. и 2016 г. компанията е отличена като „Национален шампион“ в категорията „Екологична и корпоративна устойчивост“, а през 2018 г. търговската верига е избрана за „Национален победител“ в категорията „Социална отговорност и опазване на околната среда“.

Според независимо проучване на швейцарската организация ICERTIAS българските потребители са определили BILLA България като водеща в категориите „Символ и най-добър пример за най-високо качество на българския пазар“, „Верига за продажби на дребно“, „Отдел за пресни плодове и зеленчуци“, „Отдел за хлебни изделия“, „Отдел за прясно месо“ и „Програма за лоялност“.

BILLA България е любима търговска верига на българите в три поредни години (2016-2018) според резултатите от единствената потребителска класация у нас „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ“.

Веригата е представена в 38 града в страната със 123 магазина. Компанията продължава интензивно да развива своята мрежа от супермаркети.

BILLA въведе успешно и ритейл иновации в магазина си на бул. „България“ в София, превърнал се в образец за качество, свежест, разнообразие и удобство. Само там ексклузивно за страната е представена най-голямата и успешна на австрийския пазар биомарка Ja! Natuеrlich.

Компанията успешно стимулира развитието на българското производство, партнирайки си с местни производители в рамките на различни програми за развитие на регионите.

Катeгории: