IoT компанията Алтерко Роботикс представи ново поколение NB-IoT устройства за умен дом на MWC 2019

28 февруари 2019 г., София – Алтерко Роботикс, една от най-бързо развиващите се IoT компании в Европа, стартира ново поколение NarrowBand IoT (NB-IoT) устройства. Новите продукти бяха представени за първи път на MWC 2019 в Барселона. Тoва са устройства за умен дом и са част от продуктовата линия за автоматизация на дома Shelly. Алтерко Роботикс е първата българска компания, разработила такива IoT устройства.

Умни сензори за пожар и дим и управление на качеството на въздуха, сензор за врата със сигнализация и аларма, смарт контакт, сензор за движение и умен бутон, осигуряващи комфорт и сигурност – това са само някои от новите NB-IoT продукти на Алтерко Роботикс, които бяха представени на MWC 2019. Посетителите на конгреса в Барселона могат да ги видят и тестват на щанд 7K21 в зала 7. В комбинация с всички други Wi-Fi устройства Shelly за автоматизация на дома, те могат да превърнат всеки дом или офис в умен. Най-големите ползи за потребителите от новите NB-IoT устройства са ниската консумация на енергия, по-дълъг живот на батерията и възможност за управление на голям брой свързани устройства.

Сигурността винаги е била много важен аспект от човешкия живот. Хората по всяко време искат да бъдат информирани и сигурни за своята домашна безопасност. NB-IoT продуктовата линия на Shelly ще предложи на потребителите не само смарт защита от влизане с взлом, но и интелигентно засичане на непредвидени събития, които например могат да предизвикат пожар, като внезапно повишаване на температурата или поява на дим в дома им.

„Целта на NB-IoT устройствата е да подобрят ежедневието на хората. NB-IoT е революционна технология и ако досега трябваше да свързваме всички наши най-използвани устройства като телевизори, компютри и смартфони към интернет, днес всичко в нашия дом може да стане смарт чрез NarrowBand IoT технологията. Като иновативна компания, ние се фокусираме върху разработването на революционни и достъпни за потребителите NB-IoT устройства и услуги“ – каза Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс.

Понастоящем Алтерко Роботикс също си партнира с Deutsche Telekom за разработването на носими устройства, използващи технологията NB-IoT. Това ще бъдат ново поколение детски умни тракер часовници MyKi. Съвместната работа е част от Hub:raum – програмата на Deutsche Telekom за разработка на иновации.

На MWC 2019 Алтерко Роботикс демонстрира и ексклузивната версия на популярния умен часовник за деца MyKi Junior с модерен дизайн в 3 стилни цветови комбинации – графитено сиво, бледо розово и зелено, вдъхновени от световните тенденции в интелигентните часовници. MyKi Junior, който бе представен в края на 2018 г., поставя началото на нова ера при детските смарт часовници – с двупосочни видео разговори, доза забавление под формата на игри и много други нови и забавни функции, които отговорят на нуждите на всяко дете – от ранна възраст до тинейджърска.

Пред хилядите посетители на MWC 2019 компанията представи и всички продукти от линията Shelly и своите най-нови разработки в сферата на тракер устройствата и здравеопазването: детските GPS/GSM часовници MyKi, детският смарт термометър MyKi Care, и тракер устройствата за домашни любимци MyKi Pet и за автомобили и товари MyKi Auto. Часовникът, тракерът за домашни любимци и термометърът в момента се продават в над 90 страни в партньорство с местните телекомуникационни оператори, включително световни лидери като Deutsche Telekom, Telenor, A1, Vodafone, Ooredoo Катар, Telekom Austria и др., а MyKi Auto e последната иновация на компанията, която цели скоро да достигне високите нива на продажби на Shelly и MyKi.

НОСИМИ ТРАКЕРИ И ПРОДУКТИ ЗА ЗДРАВЕТО

• GPS/GSM часовниците MyKi
MyKi Watch и MyKi Touch сa смарт часовници, предназначени за деца над 4-годишна възраст. Устройствата работят със SIM карта и дават възможност на родителите да се свързват с децата си по всяко време и да следят локацията им през безплатно мобилно приложение MyKi Watch. Най-новият модел MyKi Junior – първият умен детски часовник с видео разговори и с родителски контрол, геолокализиране, чат и игри, бе пуснат в продажба края на 2018 г. Днес умните часовници MyKi се използват от повече от 500 000 деца по цял свят.

• тракерът за домашни любимци MyKi Pet
МyKi Pet е един от най-леките тракери за животни в света – 28 грама. Устройството работи със SIM карта и с тройна локализация – GPS, LBS и Wi-Fi. Благодарение на MyKi Pet собственикът на домашния любимец наблюдава местонахождението му по всяко време директно на смартфона си през мобилно приложение. Като допълнение, MyKi Pet има уникална вградена функция. Това е възможността да научите животното си да изпълнява команди чрез натискане на бутони в приложението, възпроизвеждащи 4 различни звука. Голямо предимство на MyKi Pet е и че може да напомня за ваксини и медикаменти.

• MyKi Auto
MyKi Auto е GPS тракер за автомобили и товари, който работи със SIM карта и безплатно мобилно приложение. Благодарение на своята четворна локализация, устройството може да следи местоположението на автомобила в реално време с точност до 5 метра и да ви я показва в приложението. MyKi Auto ще изпрати аларма на вашия мобилен телефон, ако автомобилът се движи без ваше знание или напусне посочените от вас до 5 зони за сигурност. Тракерът идва и със специална защита срещу заглушаване и с мощна 10 000 mAh батерия, която гарантира над 40 дни непрекъсната работа и 200 дни в режим на готовност. Той е снабден също с бутон срещу външна намеса, който ще се активира и ще изпрати нотификация в приложението, ако устройството бъде свалено. Благодарение на силния магнит на MyKi Auto, устройството може да се инсталира бързо и сигурно. Тракерът също е водоустойчив, за да гарантира стабилна работа в тежки условия.

• умният термометър за деца MyKi Care
MyKi Care е изключително прецизен смарт термометър, който дава на родители и лекари удобството да следят постоянно температурата на децата на своя смартфон, където и да се намират. Умното устройство измерва с удивителна точност от 0.01 градус. Термометърът се поставя под мишницата посредством хипоалергеннa лепенкa и изпраща по Bluetooth информация на всеки 8 секунди до мобилния телефон на родителя или педиатъра. Температурата може да бъде следена 24 часа в денонощието в безплатно мобилно приложение независимо дали детето играе, или спи и независимо на какво разстояние се намира. В случай на повишени показатели, мобилното приложение MyKi Care моментално ще сигнализира чрез аларма и съобщение.

SHELLY – ПРОДУКТОВА ЛИНИЯ ЗА АВТОМАТИЗАЦИЯ НА ДОМА

Shelly е продуктова линия за умен дом, която ви позволява интелигентно да управлявате дома си директно от мобилния си телефон. Всички устройства Shelly са проектирани да предлагат максимален комфорт, безопасност и лесен монтаж. Единственото необходимо за употреба на продуктите е налична интернет връзка и безплатното мобилно приложение Shelly Cloud.

Продуктите Shelly:

1. Shelly 1 е смарт Wi-Fi реле, което може да автоматизира всеки дом или офис. Минималистичните му размери – 41x36x17 мм – го правят най-компактното устройство от този тип в света. Shelly 1 също е изключително практично и може да се монтира в стената зад всеки контакт или стандартен ключ за осветление, както и директно в електрическото табло. То е идеалният избор за всеки, търсещ решение, което може да се инсталира на по-малко от 60 мм дълбочина.

2. Shelly 2 е най-малкото 2-канално Wi-Fi реле, което позволява измерване на консумацията на енергия. То е толкова малко, че се събира в конзолата зад ключа за осветление или контакта на стената. Веднага след монтажа то дава възможност да се управляват две вериги по 8 ампера (1.5 kW) всяка. Shelly 2 има и още една уникална функция – то може да управлява всяка гаражна врата, щора, перде и всякакви електрически мотори.

3. Shelly H&T е първият в света Wi-Fi сензор за влажност и температура с над 1 година живот на батерията. Shelly H&T ви позволява да следите температурата и влажността във вашия дом, където и да сте, чрез приложението Shelly Cloud.

4. Умната крушка Shelly Bulb консумира само 6W, може да свети в 16 милиона цвята по избор на потребителя, а управлението й става лесно – през смартфон. Умната крушка може да се включва и изключва сама в определени часове, както и да следва залеза и изгрева на слънцето.

5. Shelly 4Prо e първото Wi-Fi реле в света по своите възможности, което е пригодено за вграждане директно в електрическото табло. С него може да се управляват едновременно 4 вериги по 10 ампера (2.4 kW). Релето има и екран, на който може да се види консумацията на ток в реално време.

6. Умният контакт Shelly Plug S се управлява от мобилен телефон и показва в реално време консумираната енергия чрез безплатно мобилно приложение Shelly Cloud. Shelly Plug S е съвместим с всеки изход тип E и тип F и е най-интелигентният Wi-Fi контакт. Чрез Shelly Plug S може да се включва и изключва всеки електроуред с консумация до 16 ампера (3.5 kW). Контактът може и да се изключи сам след определено зададено време.

7. Shelly Sense е умен сензор, който прецизно отчита и изпраща информация за светлина, топлина и движение директно на смартфона ви, като така ще сте винаги информирани и ще имате възможност да управлявате микросредата в дома си заедно с останалите продукти от линията Shelly.

8. Shelly RGBW и Shelly 2LED са интелигентни контролери за LED осветление, с които можете да контролирате светлината директно от мобилно устройство без допълнителни разходи. Shelly RGBW2 е най-малкото и мощно Wi-Fi решение за всякакви LED ленти. Контролерите се свързват като всеки друг светодиоден контролер, но основното предимство е, че ще можете да контролирате осветлението си директно от смартфон. И двете устройства поддържат 12V/24V бяла, RGB, RGBW LED ленти и 12/24V LED крушки с до 288W комбинирана мощност.

9. Shelly Smoke e иновативен Wi-Fi сензор за дим и температура с превантивни функции срещу пожар и наводнение. Shelly Smoke използва вашата домашна Wi-Fi мрежа и може да активира аларма и да ви изпрати нотификация в случай на засечен дим.

НАЛИЧНОСТ

Можете да намерите продуктите на Алтерко Роботикс в магазините на най-големите телеком оператор в света, онлайн на официалните уебсайтове на компанията, както и в Amazon и eBay. В България продуктите са налични в мрежата и на трите телекома А1, Vivacom и Telenor.

Катeгории: