Правила за носене на бижута

Какви бижута да изберем? Как да ги съчетаваме с тоалета и повода? Това са все въпроси, които вълнуват съвременната жена.
Обеци са се носели още от древни времена. Перфорация на ухо и пиърсинг, датират още от зората на човечеството. В днешно време трябва да се съобразявате много с анатомията и формата на ухото. Например дългите обеци удължават оптически врата и лицето, за това са подходящи за дами с кръгли лица и къси вратове. Обеците с геометрична форма са много популярни, овалните са подходящи за дами с остри форми на лицето, докато останалите правят линията на лицето по остра.
Колиета и огърлици също са много женски аксесоар. За да ги носите първо определете дали изобщо топа, който сте избрали има нужда от такова допълнение. Например, ако горното Ви облекло е семпло и изчистено имате нужда от голямо колие. Ако носите дълбоко деколте е хубаво да хубаво да го запълните с нещо малко и семпло. Зимно време, когато носите пуловер, поло или жилетка може да ги съчетавате с дълги висулки или колиета с медальони.
При избора на гривни трябва да вземете под внимание анатомията на Вашата китка. Винаги обръщайте внимание на структурата на ползвателя, така по-лесно ще направите избор дали да е дебела, тънка, екстравагантна, солидни, деликатни или от благороден метал. Например, ако имате фини и тънки китки, удачния вариант е да изберете по-големи и комплексни модели.

Катeгории: