FilmBox Extra HD представя „Том и Хък“ – една различна история в следвоенна Германия

25 юли 2019 г., София. В „Том и Хък“ приключенецът Том Сойер (изигран от Бенедикт Вебер) попада в различна епоха, а историята му зрителите могат да проследят по FilmBox Extra HD на 30 юли (вторник) от 18:30 часа. Немският режисьор Норберт Лехнер креативно адаптира романа на Марк Твен „Приключенията на Том Сойер”, пречупвайки сюжета през призмата на времето и пренасяйки героите в Германия точно в годините след Втората световна война.

Филмът представя познатата на поколения история за Том Сойер, но по различен начин. Том, загубил родителите си, живее със своята леля Поли, представена като красива млада дама, която, без да се замисли, приютява осиротялото дете. Все така енергичен и любопитен, пакостникът се шляе с най-добрия си приятел Хък (Ксавер-Мария Бренер), докато една вечер двамата стават свидетели на ужасяващо убийство. Изплашени, Том и Хък дават клетва за мълчание, но невинен мъж е на път да бъде наказан за престъплението. Въпреки обещанието към Хък, съвестта на Том не му дава мира, знаейки за тази несправедливост.

На 30 юли от 18:30 часа FilmBox Extra HD ще върне своите пораснали зрители в детството, а по-малките ще заинтригува с премеждията на двамата приятели.

Катeгории: