Фентъзи светът превзема FilmBox с филмов маратон

7 януари 2020 г., София. Този уикенд зрителите на FilmBox ще имат възможността да се потопят в света на приказките със „Снежната кралица“ („Snow Queen“). Филмът от две части ще бъде излъчен тази събота, 11 януари, от 17:35 ч. по FilmBox. В главните роли влизат звездите Бриджит Фонда, Челси Хобс и Джеръми Гилбо.

Филмът „Снежна кралица“ е най-общо базиран на едноименната приказката на Ханс Кристиан Андерсен и разказва историята на момиче на име Герда (Челси Хобс), което никога не е имало лесен живот. Когато тя е съвсем малка, майка ѝ умира, замръзвайки в гората. Оттогава бащата на Герда е единственият, който се грижи за нея, а тя намразва зимата заради злощастната случка. Когато Герда среща Кай (Джеръми Гилбо), той ѝ помага да преодолее случилото се и двамата бързо се влюбват. На рождения ден на момичето обаче Снежната кралица (Бриджит Фонда) посещава хотела на таткото на Герда и отвлича Кай. Герда тръгва след тях и в опит да спаси момчето се отправя на пътуване през четирите сезона.

Историята пренася зрителите в приказния свят, пълен с различни герои и вълнуващи събития, създаден от режисьора Дейвид Ву. Публиката може да проследи историята в събота от 17:35 ч. по FilmBox.

Катeгории: