Зоо портал- хранене на възрастни кучета

Всяко куче е уникално. Това предполага и специфично лечение, което се грижи за здравословното състояние на животното. Даването на биологични храни е най-добрият избор за поддържане на здравето при кучетата.
Известен български зоо портал напомня, че годините също не са без значение, защото всяка възраст изисква различен вид прием на храна. Вижте каква храна препоръчват специалистите http://problem.baubau.bg/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%8F-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5.html.
Според някои проучвания, най-подходящата органична храна за куче, което е завършило растежа си, е тази, която включва месо. Когато даваме на своето куче такава храна, ние не само помагаме за предотвратяване загубата на тегло, но и поддържаме доброто му здравословно състояние.
Преработената кучешка храна обикновено съдържа много допълнителни вещества. Те често причиняват проблеми с храносмилането. Възрастното куче се нуждае от сурови храни като месо, които са лесни за храносмилане. Не е трудно да набавим такава храна, защото тя е достъпна и се предлага от много търговски марки. Месото в органичните храни ще предостави хранителни вещества, които са необходими на кучето и това предотвратява появата на стомашно-чревни проблеми.
Храненето със сурово месо е добре за кучетата, защото може да ги предпази и от алергия. Както знаем, по-голямата част от търговските продукти за кучешка храна съдържат зърно като добавка. То не е подходящо за възрастното куче, защото обикновено води до поява на сърбеж и други алергични реакции.
Дъвченето на кости от старо куче спомага за почистване на зъбите му, изграждане на челюстта, изграждане на мускулите на шията и по-свеж дъх.
Въпреки това, трябва да се консултираме с ветеринарен лекар за състоянието на животното и каква храна е необходимо да приема то. Не бива да прилагаме определена диета, без разрешение на специалист. Има някои кучета с по-слаба имунна система, които изискват специална хранителна диета. Когато ветеринарят прегледа животното и установи проблемите му, може да препоръча определен хранителен прием.

Катeгории: