Компютри втора употреба

Компютри втора употреба
Компютърните машини втора ръка са идеалното решение за вас, ако вашата машина се е развалила или просто искате да си вземете някакъв компютър, но нямате достатъчно налични средства.
Продаваните компютри нова ръка не са с нищо по-лоши от новите компютърни машини, но има няколко опасности, които трябва да знаете как да избегнете при покупката на употребяван компютърен хардуер.
Уверете се, че продаваният компютър втора ръка е в изрядно техническо състояние. Много хора продават машини с дефекти като се стараят да прикрият дефектите или не ги споменават в своите обяви. Точно затова е редно да се направи профилактика на въпросния хардуер, за да се уверите, че всичко с него е наред. Не бихте искали да платите за развалена машина, нали? По този начин има възможност да хвърлите едни пари на вятъра или да се наложи да плащате за поправка на машината, която току що сте купили.
Но компютрите втора употреба могат да бъдат страхотна покупка, ако я направите както трябва. Те са 2-3 , дори по-евтини, просто защото някой е решил да си купи нова машина или спешно му трябват пари. Самият аз веднъж продадох компютър на няколко седмици на 70% от цената му, само защото успях да спечеля от томбола друга, 4 пъти по-мощна машина. Има много хора в подобно положение, но има такива, които просто искат да си вземат нещо по-актуално.
Ако успеете да купите компютър втора употреба, който е минал през техническа профилактика и има гаранция – няма от какво да се притеснявате – купувайте.
Също така в България вече много компютърни фирми се занимават с предлагане и продажба на компютри втора употреба. Те купуват използвани хардуерни компоненти, правят им пълна техническа профилактика и след това ги продават. Също така поради огромната конкуренция на пазара, можете да купите употребявана компютърна машина на страхотна цена и да я ползвате в своя дом или в своя офис.

Катeгории: