Няколко съвета за красота, които не знаехте

А знаете ли, че ако добавите малко оцет към шампоана, с който си миете косата, ще изчистите косъма от мръсотията много по-успешно? За да бъда максимално точна – една супена лъжичка оцет. Правете го веднъж седмично за най-добър ефект. Ето и още малко съвети за красота, които не знаехте.

Когато се гримираме, всички се опитваме да сложим очната линия възможно най-близо до ръба на миглите. Но ако оставите съвсем малка тънка линия разстояние миглите ви ще изпъкнат много повече. Тази линия ще ги направи много по-плътни и ще уголеми визуално очите ви.

Когато слагате червило на устните си, добавете накрая гланц, но го направете само с потупване. Това уголемява устните, прави ги по-плътни и секси. Също така можете да сложите гланца само в средата, така той ще придаде повече блясък само там, карайки устните да изглеждат по-чувствени.

Зеленият чай е не само вкусен и полезен за здравето. Той помага чудесно и за раздразнена кожа на лицето. Когато станете сутрин много често кожата на лицето ви е раздразнена и зачервена от търкането в чаршафите и възглавницата. Потопете няколко пакетчета зелен чай във вода и ги оставете да изстинат. След това наложете пакетчетата върху зачервената зона. Ефекта идва след няколко минути, когато кожата ви ще бъде в перфектно състояние, тъй като чаят ще е свалил подутините и успокоил зачервяванията.

Ако сте като мен, когато стигнете до маникюра и по-точно лакирането, освен ноктите боядисвате и кожичките около ноктите. Въпреки годините опит и тоновете старание, всеки път е едно и също. Досадно е, дразнещо окото и после се чудите как да оправите положението. Вземете мерки предварително. Сложете малко вазелин около ноктите, но внимавайте да не попадне върху плочката. По този начин дори и да мацнете с лак отгоре няма да се залепи гадно върху кожата.

Източник: Елмайра

Катeгории: