Запушена тоалетна! Как да отпушим тоалетната?

Често срещано явление е запушената тоалетна. Много неприятно, но когато е на лице проблем като този, трябва да се реагира веднага. Все пак, съгласете се, че тоалетната е едно от най-важните помещения в дома и трябва да е в абсолютна изправност!
Устройството на тоалетната е така направено, че има една водна тапа, наречена „Еска“. Тя възпрепятства лошите миризми от канала да преминат в помещението. Тя всъщност създава стеснение на тръбата и ако по невнимание попадне по-голям предмет, той много лесно би заседнал в тръбата.
Първо можете да се обърнете за помощ към домакинския вакуум за канали. А ако нямате, може да вземете тел, ако имате у дома. Ако с тези два метода не постигнете успех, то не давайте излишно парите си за препарати за отпушване на канали, защото няма да свършат работа... Време е да се обадите на специалисти в сферата. http://www.kanal-expert.com/news/zapushena-toaletna-22722
Бъдете много внимателни какво изхвърляте в тоалетната, защото тя не е с обикновени прави тръби. Напротив – има чупки и стеснения, които лесно могат да бъдат запушени. Там могат да попаднат играчки, хранителни и битови отпадъци и др. Които лесно да предизвикат запушване.
Много е опасно мисленето, че всичко може да бъде изхвърлено в тоалетната.
Ако твърдо сте решили да не бързате с викането на специалист и искате да се пробвате сами да отстраните проблема, то много внимавайте, защото тоалетната е много крехка система и рискувате да я повредите. Което от своя страна ще наложи да отделите още повече средства, за да поправите, освен запушването, но и щетите, които евентуално сте нанесли.
Доста често причините за запушвания е попадането на кошничка от ароматизатор в тоалетната. Тя НЕ може да премине! Затова, ако забележите, че тя е падната в тоалетната чиния незабавно я извадете преди да тръгне по тръбите и да заседне някъде. Ако вече е късно и по погрешка пуснете водата без да извадите падналата кошничка, то със сигурност ще се наложи да се обадите на професионалисти е областта с отпушването на канали.

Катeгории: