Как да отпушим тоалетната чиния сами? | Защо тоалетната се запуши?

Много неприятно, но пък и много често срещано „явление“ – запушена тоалетна. Това е проблем, който се нуждае от незабавно отстраняване!
Самото устройство на тоалетната е такова, че не всичко може да премине през нейните тръби. Заради наличието на извивки и стеснения, тръбите могат да задържат някои по-едри предмети, като играчки, хранителни отпадъци, битови отпадъци и др./ Затова, винаги се замисляйте какво изхвърляте в тоалетната чиния, защото без да искате можете лесно да си навлечете доста главоболия.
Защо се запуши тоалетната?
Е, причините могат да бъдат много!
Ето някои от тях:
-Водната струя е слаба и не може да отмие и изведе всичко
-Попаднал е предмет, като например четка за зъби или от онези кошнички за хигиена на тоалетната чиния
-Прекалено много изхвърлена тоалетна хартия
-Попадане на хранителни отпадъци, които или са едри и не могат да преминат, или пък са мазни и предизвикват натрупвания, съответно запушване на тръбите.
-Изхвърлени мокри кърпички /Те са синтетични и не се разварят във вода, т. е. само се натрупват и причиняват проблеми./
- и много други
Но как да отпушим тоалетната?
Има няколко начина, които да изпробвате преди да се обърнете към фирма професионалист в отпушването на канали. http://www.kanal-expert.com/news/nqkolko-nachina-kak-da-otpushim-toaletn...
-Вземете домакински вакуум, той евентуално ще избута причинителя на запушването, като го отстрани
- Излейте една четвърт препарат за миене на съдове в тоалетната и залейте с гореща вода, това ще разложи мазните наслагвания, ако има такива.
-Пробвайте със специален препарат за отпушване на тоалетни от предлаганите в магазина
-Ако никой от домашните методи не помогне, то със сигурност ще трябва да се обърнете към специалисти в отпушването на канали. Така поне ще сте сигурни, че ще има 100% ефективност и ще се застраховате, че не сте повредили тръбите по невнимание.

Катeгории: