Как да почистим килима от петна, или просто да го освежим?

Всяка домакиня обича домът и да е чист, затова сме готови да правим какви ли не експерименти, за да се отървем от петна, замърсяване или за да улесним тежката задача с почистването. Мисля, че е добър съвет първо да се опитваме да се отървем от неприятните замърсявания чрез натурални методи, защото все пак някои препарати съдържат агресивни вещества, които после остават в дома ни. Особено, ако имате малки деца е дори задължително да внимавате какви препарати и методи за почистване подбирате.
Ако искате да се преборите с петна по килима и да го освежите, ще ви дам една много лесна за изпълнение идея, която освен това е абсолютно натурална и безвредна.
За целта ще са нужни: сода за хляб, оцет, пулверизатор, четка с твърд косъм и прахосмукачка.
Първо поръсете с плътен слой сода върху петната, или направо целия килим, ако не е много голям / разбира се това, че е голям не пречи, стига да имате сили да се справите с цялата тази площ/. После напълнете пулверизатора с оцет и започнете да пръскате хубаво върху содата, тя започва да шупти, продължете докато напръскате цялата разпръсната сода по килима или мокета. Оставете така няколко часа. След това вземете четката и разтъркайте. Ако има още влажни участъци, оставете за още няколко часа, за да изсъхнат.
Сега вземете метла или прахосмукачка и почистете много добре остатъците от нашата смес. Отдолу трябва да се открие един обновен килим/мокет, без петна и миризми. Забравих да спомена, че содата е доста известна с качеството си да неутрализира миризми.
Ако все пак този метод не проработи, то или сте за нов килим, или по-добре – обадете се на фирма за професионално почистване http://www.kalina2012.com/pages/uslugi-i-ceni/paketi-pochistvane/paket-2... Те със сигурност знаят как да се преборят със всякакъв тип петна!

Катeгории: