Какви врати са подходящи за банята

Ако банята е голяма и в нея може да се постави душ кабина или вана и има достатъчно място, то материалът за вратата не е ограничен от нищо, поради това, че пръските вода няма да попаднат директно върху вратата.

Ако банята е малка и водата ще облива директно вратата, то тогава е добре да се подбере материал, който е водоустойчив и влагоустойчив.

Какво трябва да е покритието и пълнежа на вратата за баня и тоалетна

Кои врати са подходящи:

• Врати с ПВЦ покритие:

Тези врати са изработени от МДФ, а покритието им е ПВЦ, което предпазва вратата от влага, може да се почиства с препарати с химически активни вещества и има добра издръжливост на влага. Покритието може да бъде с различни цветове и текстури, затова избора на врата тук не е толкова труден, колкото при изцяло пластмасовите врати. Недостатъка тук е високото съдържание на хлорид в състава и вероятността за отделянето на покритието, което ще позволи попадане на влага във вътрешността.

• Пластмасови врати

Те нямат нищо общо с алуминиевите профили, които поставяме на прозорците си. Това са пластмасови интериорни врати, които изглеждат по същия начин, както врати изработени от друг материал. Изработени са от материал с ниски цени, не са податливи на плесен и имат висока влагоустойчивост. Вътрешността на вратата е от полистирен, поради което са с отлична звуко- и топлоизолация. Недостатъка им е, че се предлагат основно в бял цвят и трудно могат да бъдат намерени в друг, както и че отново имат високо съдържание на хлорид в състава си.

• Стъклени врати

Идеалния вариант за баня и тоалетна във всяко едно отношение. Този материал печели спрямо останалите по практически и естетически съображения, но има два недостатъка - такъв тип врати са много тежки, затова е необходима качествена каса. Също така трябва да се заплати за качеството, което превъзхожда всички останали.

Катeгории: