Полет с парапланер

Парапланеризмът е пряко свързан с летенето. Той е вид безмоторно летене с парапланер. При него се използва плат, подобен на найлон. Основната част в устройството му е крилото. То се състои от купол и окачване.

Самото окачване е изпълнено с върви, извършващи разпределяща функция. Разпределя се тежестта на пилота и пасажера. Обикновено полетът е самостоятелна дейност, но доста често пилот придружава пасажер. Понякога и двете лица наричаме пилоти.

А самият полет с парапланер от SkyVision не е сложен за изпълнение. Не се определят изисквания, свързани с това дали сте мъж или жена. Както при всички екстремни преживявания, и тук се изисква добра физическа форма.

Необходимо е здравословното ви състояние да е отлично, като тук се има предвид не само физическо, но и психическо здраве. Добрата координация на желаещия е наложителна. Тя би улеснила полета и активното участие в него. За съжаление има ограничение в тежестта на пилота. Килограмите му не трябва да надхвърлят 110.

Преди самия полет ще получите необходимия инструктаж. Важно е да отбележим, че всеки усвоява необходимите умения за различно време. Като начинаещи е необходимо да знаете, че най-важни са инструкциите на пилота.

Положително умение е слушането и изпълняването на прости команди, както и предварителното умение за изпълнение на елементарни гимнастически упражнения. Те ще улеснят реенето ви в небето.

Физическото натоварване по време на полет не е голямо, но подготвеното тяло ще се справи по-добре и ще усетите летенето с всяка жилка на тялото си. Те ще улеснят реенето ви в небето.

Ако сте любители на екстремните преживявания, това приключение от SkyVision е за вас. Ще се насладите на невероятни гледки и ще съберете незабравими спомени. След няколко опита, гарантирано ще поискате да се усъвършенствате в летенето. Поемете този риск, заслужава си. Следвайте мечтите си! Те ще ви отведат на необятни места.