Прагът на Вашата врата, като граница на Вашия живот

За началото и края на всичко през прага на някоя врата.
Безспорно около нас е пълно със символи, когато сънуваме нещо, може би първата ни работа е да проверим какво символизира сънят ни. Носим пръстен, като символ на любов, поставяме символи на късмета в домовете си и така символите са до без край.

Замисляли ли сте се за прага на Вашата врата като символ?

Без да търсим в интернет пространството значението на думата „врата” или „праг”, или какво символизират те в различните култури и религии, можем сами да видим прага на вратата, като символична граница на целия живот.
От външната страна на Вашият праг е ежедневието, забързано, усмихнато или не, пълно с хора, по улиците, в службата, в заведението отсреща, където пиете кафето си. Например всеки ден започвате прекрачвайки прага на различни входни врати във Варна. Те са като граница на целия живот, който Ви очаква. Какъв ще бъде денят Ви зависи от Вас, от звездите или съдбата Ви, няма значение, всичко започва от прага на Вашата врата. Със същият този праг като граница на Вашият живот е свързано усещането да отключите вратата и да се приберете, след дълъг ден или нощ, след дълго пътуване или кратка ваканция, усещането за топлина и уют прибирайки се вкъщи. Без значение дали Ви очаква голямо семейство, домашен любимец или се наслаждавате на моментите усамотение, минавайки прага на входната врата попадате в границите на комфорта и спокойствието.

Спомняте ли си първият учебен ден, всичко започна от прага, посипан с вода, за да Ви върви? А дългите години, в които хвърляхте тежката раница, веднага след като преминете вратата? Ами, когато прекрачихте прага на бащината си къща с тежък куфар, за да започнете животът си зад друг праг, зад Ваша си граница? Изникна ли в съзнанието ви деня, когато се прибрахте с бебе на ръце, не беше ли най-щастливият момент, на прага на Вашата врата? Спомнете си, когато някой си е тръгвал за последно, не го ли изпратихте до прага, не сте ли плакали зад вратата, не са ли били именно там най-тежките Ви раздели?

Без да има огромно значение каква е Вашата врата, тя има праг. На него започва и свършва животът Ви… Там е границата на всеки Ваш нов ден, на някой праг са срещите и разделите.

Нима не е прага на Вашата врата, границата на Вашия живот? Погрижете се за себе си и сменете старата си врата с нова. Създайте положителна емоция в живота си, преминавайки с усмивка през Вашия праг.

Катeгории: