Ендоскопа и неговото широко приложение

Ендоскопа е уред, с камера в предната си част, има няколко светодиода ,за да виждате дори и в пълен мрак. Помислено е , че за да е напълно ефективен и приложим на всякакви терени той е малък и лесно подвижен, дори и в трудно достъпни или много тесни пространства , като за различните инспектирани обекти се предлага и в различни дължини – от 2 до 20 метра.
Ендоскопи се ползват от дълги години назад във времето, ползват се и сега. Те са неизменен помощник , както в тежката промишленост като газови помпени станции, железопътен и морски транспорт, архитектура и строителство , така може да бъде полезен във военното дело, гранични зони и митници, за да спомага за намиране на скрити незаконни предмети, оръжия и наркотици в автомобили, камиони, кораби, самолети. Дори към днешна дата ендоскопа е широко разпространен и използван в домакинството, защото може да проверите с негова помощ от къде имате теч в къщата, мазето задържа влага или оставяйки колата пред вкъщи под нея се образува голямо петно масло , може да се ползва за инспекция на покриви, почистване на комини, при търсене на изгубени вещи, спукани тръби и други неволи от домакинството.

Ендоскопа може да работи по два начина – да предава директно картина на вашия лаптоп/телефон или да изберете опция на снимка, ако ви е нужно да огледате по – обстойно проблемното място в по-късен етап или правейки снимка, да я споделите със специалист , за да решите по-бързо проблема си.
Цената на такъв тип уред е съобразена с потребителя, за това може да закупите модел за скромната сума от около 20-30 лева, така и модел , който е силно оборудван и съобразен изцяло с по-професионалните нужди на клиента за сума от около 300 – 400 лева.
Получавайки ендоскоп с него пристигат и набор от няколко допълнителни приставки , като тяхната задача е да подпомогнат по-детайлно мястото – тип лупичка или ако се налага да издърпате нещо, приставка – тип кука.
За по-иновативните потребители има и модели, които работят директно от приложение на телефона, така включвайки ендоскопа към телефона си, стартирате неговото приложение и вече имате картина в ръцете си, така ще избегнете неудобното и изморително държане на лаптопа в ръцете си.

Източник: Ендоскопа и неговото широко приложение

Катeгории: