Равда - хотели и туризъм

На около двадесет и осем километра северно от град Бургас, между Поморие и Несебър се намира Равда. Китно, малко, курортно селце, популярно до преди години с детските си ваканционни лагери. В Равда днес живеят около две хиляди и петстотин човека, като почти всички жители са заети в сферата на туризма. В Равда са изградени множество големи хотели, по-малки семейни хотелчета и къщи за гости.

Някои от хотелите в Равда представляват истински дворци на лукса и красотата, построени непосредствено до плажа със спираща дъха гледка. Повечето от тях предлагат доста добри цени, както през сезона, така и извън него.

Ол инклузив например в едни от най-добрите хотели струва между петдесет и петдесет и пет лева на човек. Близоста на Равда със Слънчев бряг (намира се на 6 километра) и Несебър(на 4 километра) допринася за интереса на туристите към тази част от черноморието.

В Равда скоро ще бъде изградено много модерно яхтено пристанище, което ще може да приюти на 450 яхти, от които петдесет могат да бъдат с големина над тридесет метра. Това очаквано ще засили интереса към курорта и да увеличи приходите от туризъм, както очаква бившият изпълнителен директор на националния борд по туризъм Поли Карастоянова.

Курортният град разполага с хубава плажна ивица с прекрасен пясък, като навсякъде се предлагат чадъри и шезлонги. Равда вече разполага с многобройни ресторанти, бирарии и други заведения за хубаво и качествено хапване и пийване. Ако отидете на почивка в Равда, ще може да се насладите на един по-спокоен курорт, без да ви се налага да се лишавате от нищо.

В случай, че на петия ден ви доскучае на плажа, наблизо има немалко забележителности, както и възможности за приятно изкарване. На плажа в Равда се предлагат джетове, водни колела, както и възможноста да карате водни ски.

Ако искате да разгледате исторически забележителности, Несебър се намира толкова близо, че може да се разходите и пеша до там. Курортът Равда има със свой футболен отбор, който се състезава във “В” футболна група.

Катeгории: