Съвети за монтаж на интериорни врати

Ако искате качествен монтаж на вашите интериорни врати, има доста важни неща, които е хубаво да знаете. Когато човек реши сам да монтира вратите в дома си, трябва да знае, че ако не е достатъчно квалифициран да извърши монтажа, той може да нанесе вреди както на самите врати, така и на стените.

По време на монтажа винаги може да има нещо изненадващо, за което опитният професионалист винаги ще намери решение. Много често се случва вратата да не пасва на отвора, за който е предвидена. Това може да се случи при грешно взети размери, за това е желателно мерките да се вземат от хора с опит в тази област, които могат да Ви дадат важни съвети ако отворите са по–специфични, или пък предстои ремонт.

Преди да започне монтажа на Вашите интериорни врати в София, трябва да си осигурите необходимите инструменти, които да не нараняват повърхностите, именно по този начин самия монтаж ще се извърши по– качествено и по–бързо и няма да се нарани покритието на вратата.

Ето и още важни съвети, които е добре да знаете: Преди монтажа, не бързайте да разопаковате вратите, препоръчваме Ви докато монтирате една от вратите, другите да оставите опаковани на подходяща температура. При монтажа на едната врата е възможно неволно да нараните другите, ако са извън опаковката.

Панти, дръжки и други метални принадлежности трябва се държат опаковани, което ще предотврати тяхното надраскване. Обикновено монтажа на вратите е желателно да се извърши след основния ремонт на жилището, ако разбира се има такъв. След като приключат всички строителни дейности, всичко изсъхне и не се отделя влага, тогава вече може да се монтират вратите без опасност от деформации.

Когато се монтира вратата трябва да се регулира, да се отваря и затваря добре, да не виси или да стърже по пода и да заяжда. Когато стигнете до този етап от монтажа, значи вече успешно сте монтирали вратата. Препоръчваме Ви след това няколко часа да не я пипате за да засъхне монтажната пяна.

Катeгории: