Щори “Ден и Нощ” – изящество и ползи

Щори “Ден и Нощ” – това е същото, като да си закупите два зашеметяващи стила в едно, с дневна и с нощна визия. Независимо дали искате да пуснете свободно светлината в стаята си през деня, или да я елиминирате през нощта, за да си осигурите спокоен сън, тези щори ви позволяват да направите и двете, благодарение на техния функционален дизайн.

Докато ги спускате или повдигате, редуващите се ленти от плат се плъзгат една върху друга, за да превключват от по-тъмно към по-светло, със стилен набор от ивици. Ако желаете вашите прозорци да се различават от обикновените, можете да го постигнете с щори от типа “Ден и Нощ”. Пълният контрол на светлината е гарантиран със системата от двойни ролетни щори. Насладете се на толкова светлина, колкото ви е необходим през всеки ден от годината.

Как работят щорите „Ден и нощ”?

Този тип щори работи чрез ролка в горната им част, която може да се управлява или с връв, или посредством дистанционно управление. Разликата между традиционна ролетна щора и тази от типа „Ден и нощ” е в това, че втората има двойна тъкан. Двата слоя са изградени от полупрозрачни (например воал) и непрозрачни ивици (по-плътна тъкан).

Как трябва да се поддържат щори “Ден и Нощ”?

Материалът на тъканта за производство на щори “Ден и Нощ” се импрегнира, с което не се позволява натрупването на статично електричество и прах върху тях. На пазара съществуват и такива щори, които са изработени с обикновени платове, което прави крайната цена на продукта по-ниска.

По начало, щорите “Ден и Нощ” имат и антибактериална защита, благодарение на която не се проявяват алергични реакции спрямо човешкия организъм.
Обработена така, тъканта търпи химическо чистене, като в случай на малки замърсявания се препоръчва почистване с мека кърпа или с гъба в сапунен разтвор.

Как правилно се измерват щорите “Ден и Нощ”?

Стъпките за измерване са следните:
• Премерете точната ширина на прозореца в горната, средната и долната му част;
• Използвайте най-тясната широчина. Не правете никакви компромиси – трябва да извършите най- точните измервания при най-тясната ширина на прозореца!
• Измерете точната височина на прозореца от лявата, средната и дясната му страна;
• Използвайте най-дългата височина на прозореца за поставяне на щората, за да осигурите пълно покритие.

Какво да се прави, за да се поберат ролетните щори от типа “Ден и Нощ”?

Следвайте тези прости стъпки, за да монтирате перфектно вашите щори:
• Поставете скобите и маркирайте къде ще се позиционират винтовете
• Пробийте дупките, в които ще монтирате и двете скоби
• Поставете края на празен щифт в правилната скоба
• Натиснете контролния край в другата скоба, докато се чуе щракване
• Монтирайте предпазното устройство.

Катeгории: