Тайнствена врата към други измерения

Близо до езерото Титикака в Перу, на 35км от град Пуно, се намира една по-специална врата. В средата на зелени полета се намира възвишение, което се смята за чудо в района. Седем метра широка и седем висока, издълбана в камък – вратата на Араму Муро. Тя е смятана от векове за портал към други измерения. Известна е и с името „Магическата каменна врата”.

Първият европеец, натъкнал се на някоя от вълшебните врати по целия свят, е открил именно тази. Това се случило в следствие на пророчески сън, в който видял точното местоположение, е Хорхе Луис Делгадо Maмани.

Хората населяващи земите, от векове са убедени, че може да се премине в други светове през нея, но за целта трябва да се уединиш със Слънцето. В подкрепа на това, те разказват мистериозни истории, за хора преминали портала и напуснали завинаги това измерение.

Но не всеки по всяко време може да го направи. Трябва да е добър човек, който няма грехове или се е разкаял искрено и са му били опростени. Важното е да е с чисто сърце и подбуден от добри намерения. Трябва до такава степен да се изключи всички свои мисли, че да успее да се „вслуша в тишината”. Трябва да го постигне в „специалния ден”, когато двете измерения са отворили пролука помежду си. Но за съжаление никой не знае кога е той.

Една от най–разпространените сред жителите е за свещеник на инките. Преди 450 години, той спасява златният диск, който е бил подарък от боговете. Като използва магическите си умения, успява да се измъкне от испанските завоеватели, като минава именно през вратата Араму Муро. Казват, че този диск може да произведе невъобразимо количество енергия, достатъчно да задоволи нуждите на човечеството. Легендата разказва, че някой ден свещеникът ще се върне през портала на измеренията за да го върне отново на хората.

В друга легенда се разказва за членове на музикална група, които успяват да преминат през вратата. Годината е била 1974г. и вече 43 години никой не ги е виждал.

Местните твърдят, че ключът към портала Араму Муро е самият човек и при определени условия може да се активира и да премине през други измерения.

Местния народ твърди, че това е храма към „входа на Боговете”. Разказват, че понякога следобед, тя става прозрачна и се вижда светещ град с много същества, наподобяващи на хора, но вместо сива сянка, ги следвала златиста светлина. Някои се носели плавно във въздуха, сякаш стъпвали по облаците.

Катeгории: