Недвижимо Имущество

Нови райони с луксозно строителство привличат купувачите на имоти

25 януари 2018 г., София. Компанията за луксозни имоти Unique Estates представи своя анализ на пазара на недвижими имоти в България за изминалата 2017 г. Сред очертаните тенденции и прогнози са:

Ръстът в предлагането на ново строителство ще балансира пазара през 2018 г.
Цените на луксозните къщи отбелязаха 13% ръст през 2017 г.

В синхрон с цялостния ръст на икономиката и на пазара на жилища продажбите на луксозни имоти отбелязаха динамична година. 2017 г. отчете ръст на сделките, устойчив брой запитвания от клиенти и задържане или покачване на цените в различните райони на София. През годината интересът към луксозни покупки остана висок както за жилищни нужди, така и с цел инвестиция.

Новите зони

Архитектурно проектиране на сграда

Всяка умна къща използва пасивно слънчева енергия, но не прави нищо за нейното максимално усвояване. Архитектите от софийското архитектурно студио Арт Ню Вижън обаче не се примиряват с тези обстоятелства. Затова проектират умна къща с един, забележимо невероятен дизайн. Според експертите, за проектирането е нужно слънцето да застане в позиция изток, юг или запад, за да освети добре помещенията с различните им изложения. Тези принципи са особено важни при проектиране на офис сграда.
При преобразяването и оптимизацията на къщите тези проблеми се решават, като активно се включват към променящите се условия. Това се осъществява чрез движение на вътрешните преградни стени или чрез движение на различни елементи от архитектурния микс.

Динамично полугодие на пазара на луксозни имоти

25 юли 2017 г., София. Със среден ръст от 41% на продажбите и 18% на наемите пазарът на луксозни имоти в България отбелязва динамично първо полугодие на 2017 г., сочи новият анализ на консултантската компания за имоти от най-висок клас Unique Estates. В него компанията открои някои важни тенденции:

-Активният пазар скъси наполовина времето за вземане на решение за покупка

-Стабилни цени и ограничено предлагане характеризират сегмента на луксозните имоти през полугодието.

Дейност на Частния Съдебен Изпълнител (ЧСИ)

Дейност на частния съдебен изпълнител (ЧСИ)

Чл.14, ал.1 от Закона за частните съдебни изпълнители: „Частният съдебен изпълнител е независим и при изпълнение на своите функции се подчинява само на закона.”.

Дейността на частния съдебен изпълнител се състои в извършване на изпълнителни действия, инициирани от взискателя, като процедурите на отделните изпълнителни действия са уредени с разпоредбите на ЗЧСИ, ГПК, ЗОЗ, ТЗ, ЗЗД и на всички други нормативни актове, свързани с изпълнение на неговите функции.

При предствяне на изпълнителния лист или друг акт подлежащ на изпълнение, частният съдебен изпълнител (ЧСИ):

- събира вземания на физически и юридически лица, а при възлагане от държавата - и публични вземания;

Екстериорното засенчване – иновативно и модерно!

Тенденциозно екстериорните решения за засенчване изместват слънцезащитните продукти в интериора! През последните няколко години европейската общност ориентира усилията си към развитието на концепцията за енергиийна ефективност, за да намали оптимално използването на природните ресурси и да ги замени с неизчерпаеми източници на енергия! Повечето хора възприеха добре идеята! Стойностите показват, че потреблението на електричество започва да намалява и вече през отоплителния сезон се търсят алтернативните варианти – биогорива и слънчева енергия. Разбира се, възникна въпросът как да се понижат разходите за климатизация и вентилация през летния период? Ето защо на пазара се предлага широка гама от екстериорни решения за засенчване, с които клиентите ще могат да спестят от сметките за ток! И само сега срещу изключително изгодни цени!

Интериорният дизайн - преди и сега

Интериорният дизайн се е използвал от най-древни времена като той се е превърнал в изкуство. Ползата от този вид изкуство се корени в използването на пространството у дома по рационален начин. Всеки от нас има някаква представа за идеалното жилище или идеалната малка крепост, в която се чувства добре и е спокоен.
В древен Рим и древна Гърция интериорният дизайн е бил на почит. Заради богатството на тези две империи и охолният начин на живот на много от богатите по онова време, домовете им е трябвало да отговарят на тяхното финансово състояние и статут в обществото. Почерка на древните гърци и римляни в сферата на вътрешния дизайн се забелязва и до ден днешен. Тези древни цивилизации могат да бъдат приети за създателите на този вид изкуство.

Покупка на имот с цел даването му под наем – изгодно ли е през 2015 г?

Получихме въпрос от наш евентуален клиент – по-изгодно ли е да купя имот в Бургас с цел отдаване под наем или е по-добре да държа парите си на влог? По-долу е нашият отговор.

Когато банките са несигурни, най-сигурните инвестиции остават покупката на скъпоценни метали и покупката на недвижими имоти. Имотите съхраняват капитала в себе си, а освен това могат да носят и печалба, ако се отдават под наем. Въпросът винаги е – по-добре ли е парите да се държат на банков влог и да се получава доход от лихвите или е по-добре да се купи жилищен или бизнес имот и да се получава доход от наем. За целта трябва внимателно да се проучи пазара на наемите и предложенията по влоговете на банките, да се съпостави възможната доходност и да се вземе решение.

Архитектурно студио JAS

Архитектурен и интериорен дизайн от JAS-Studio

Архитектът, разбира се, може да даде съвет в сложна ситуация и да ви препоръча решение, но отговорността все пак е ваша. Защото да, много е красиво да имате големи и светли прозорци, но, ако къщата ви е в планината, много скоро ще съжалявате, че не сте редуцирали броя и размера им. Точно обратното, естествено, важи за къща край морето, но дори и там има значение дали живеете постоянно, защото едно е да ходите само през лятото, друго – да живеете край морето през зимата. И все пак всеки отделен случай е индивидуален и истинския добрият архитект се познава по това, че ще ви предложи проект по ваш вкус, но оптимално сполучлив от професионална гледна точка.

Email: jackymitova@yahoo.com