Недвижимо Имущество

Динамично полугодие на пазара на луксозни имоти

25 юли 2017 г., София. Със среден ръст от 41% на продажбите и 18% на наемите пазарът на луксозни имоти в България отбелязва динамично първо полугодие на 2017 г., сочи новият анализ на консултантската компания за имоти от най-висок клас Unique Estates. В него компанията открои някои важни тенденции:

-Активният пазар скъси наполовина времето за вземане на решение за покупка

-Стабилни цени и ограничено предлагане характеризират сегмента на луксозните имоти през полугодието.

Дейност на Частния Съдебен Изпълнител (ЧСИ)

Дейност на частния съдебен изпълнител (ЧСИ)

Чл.14, ал.1 от Закона за частните съдебни изпълнители: „Частният съдебен изпълнител е независим и при изпълнение на своите функции се подчинява само на закона.”.

Дейността на частния съдебен изпълнител се състои в извършване на изпълнителни действия, инициирани от взискателя, като процедурите на отделните изпълнителни действия са уредени с разпоредбите на ЗЧСИ, ГПК, ЗОЗ, ТЗ, ЗЗД и на всички други нормативни актове, свързани с изпълнение на неговите функции.

При предствяне на изпълнителния лист или друг акт подлежащ на изпълнение, частният съдебен изпълнител (ЧСИ):

- събира вземания на физически и юридически лица, а при възлагане от държавата - и публични вземания;

Екстериорното засенчване – иновативно и модерно!

Тенденциозно екстериорните решения за засенчване изместват слънцезащитните продукти в интериора! През последните няколко години европейската общност ориентира усилията си към развитието на концепцията за енергиийна ефективност, за да намали оптимално използването на природните ресурси и да ги замени с неизчерпаеми източници на енергия! Повечето хора възприеха добре идеята! Стойностите показват, че потреблението на електричество започва да намалява и вече през отоплителния сезон се търсят алтернативните варианти – биогорива и слънчева енергия. Разбира се, възникна въпросът как да се понижат разходите за климатизация и вентилация през летния период? Ето защо на пазара се предлага широка гама от екстериорни решения за засенчване, с които клиентите ще могат да спестят от сметките за ток! И само сега срещу изключително изгодни цени!

Интериорният дизайн - преди и сега

Интериорният дизайн се е използвал от най-древни времена като той се е превърнал в изкуство. Ползата от този вид изкуство се корени в използването на пространството у дома по рационален начин. Всеки от нас има някаква представа за идеалното жилище или идеалната малка крепост, в която се чувства добре и е спокоен.
В древен Рим и древна Гърция интериорният дизайн е бил на почит. Заради богатството на тези две империи и охолният начин на живот на много от богатите по онова време, домовете им е трябвало да отговарят на тяхното финансово състояние и статут в обществото. Почерка на древните гърци и римляни в сферата на вътрешния дизайн се забелязва и до ден днешен. Тези древни цивилизации могат да бъдат приети за създателите на този вид изкуство.

Покупка на имот с цел даването му под наем – изгодно ли е през 2015 г?

Получихме въпрос от наш евентуален клиент – по-изгодно ли е да купя имот в Бургас с цел отдаване под наем или е по-добре да държа парите си на влог? По-долу е нашият отговор.

Когато банките са несигурни, най-сигурните инвестиции остават покупката на скъпоценни метали и покупката на недвижими имоти. Имотите съхраняват капитала в себе си, а освен това могат да носят и печалба, ако се отдават под наем. Въпросът винаги е – по-добре ли е парите да се държат на банков влог и да се получава доход от лихвите или е по-добре да се купи жилищен или бизнес имот и да се получава доход от наем. За целта трябва внимателно да се проучи пазара на наемите и предложенията по влоговете на банките, да се съпостави възможната доходност и да се вземе решение.

Архитектурно студио JAS

Архитектурен и интериорен дизайн от JAS-Studio

Архитектът, разбира се, може да даде съвет в сложна ситуация и да ви препоръча решение, но отговорността все пак е ваша. Защото да, много е красиво да имате големи и светли прозорци, но, ако къщата ви е в планината, много скоро ще съжалявате, че не сте редуцирали броя и размера им. Точно обратното, естествено, важи за къща край морето, но дори и там има значение дали живеете постоянно, защото едно е да ходите само през лятото, друго – да живеете край морето през зимата. И все пак всеки отделен случай е индивидуален и истинския добрият архитект се познава по това, че ще ви предложи проект по ваш вкус, но оптимално сполучлив от професионална гледна точка.

Email: jackymitova@yahoo.com

Строителна компания „АКРОПОЛ-БИЛД“ ЕООД

http://acropolbuild.bg/
„АКРОПОЛ-БИЛД” ЕООД е компания с основен предмет на дейност строителство на сгради и съоръжения. Компанията е регистрирана през 2005 г., като се явява приемник и продължител на дейността на фирма АКРОПОЛ ООД, основана през 2004.г. Собственик и Управител е инж. Бисер Радев, Строителен инженер – конструктор със степен Магистър от УАСГ-София. Упражнявал е длъжността Супервайзър по строителството на обекти, инвестирани от Световната банка в България – 23 /двадесет и три /обекта под егидата на МРРБ и 18 /осемнадесет /обекта под егидата на Министерството на Здравеопазването.
acropol_build@abv.bg

Строителна фирма КРИС-БИЛДИНГ

http://kris-building.com/
Строителна фирма КРИС-БИЛДИНГ е лидер в предоставянето на услуги с отлично качествено ново строителството на нашите клиенти, чрез създаване на успешно партньорство с тях на целия проект. Обещанието е да се установят трайни взаимоотношения с нашите клиенти, като повече от техните очаквания и да спечели доверието им чрез изключително изпълнение от всеки член на нашия строителен екип.
krisbuilding@mail.bg