Недвижимо Имущество

Най - раздвиженият пазар на недвижими имоти в Европа

За първи път от десет години Германия надмина Великобритания и се превърна в най-атрактивният пазар на недвижими имоти в Европа.
Между януари и септември 55,4 милиарда евро са инвестирани в недвижими имоти в Германия. От тях 43,4 милиарда евро за търговски недвижими имоти и само 12 милиарда евро за жилищни имоти. Германия остава най-голямата икономика в Европа, политически стабилен и силно ликвиден пазар. Анализаторите от консултантската фирма Savills обаче не изключват рецесия.
Броят на сградите не може да отговори на голямото търсене в по-големите градове. Страната все още има висок инвестиционен потенциал в алтернативните индустрии. Студентски общежития, домове за възрастни хора, индустриални компании и др.

Един сигурен начин да разпознаем фалшивите обяви за имоти под наем

Сигурно, когато сте търсили имот под наем за вас или ваш близък, сте се натъкнали на изобилие от фалшиви обяви. Разбира се, това не вие било приятно и е забавяло доста търсенето ви, а вашето време е ценно и не можете да го губите. Идва и въпроса защо има фалшиви обяви за имоти под наем или дори за покупка?

Нови райони с луксозно строителство привличат купувачите на имоти

25 януари 2018 г., София. Компанията за луксозни имоти Unique Estates представи своя анализ на пазара на недвижими имоти в България за изминалата 2017 г. Сред очертаните тенденции и прогнози са:

Ръстът в предлагането на ново строителство ще балансира пазара през 2018 г.
Цените на луксозните къщи отбелязаха 13% ръст през 2017 г.

В синхрон с цялостния ръст на икономиката и на пазара на жилища продажбите на луксозни имоти отбелязаха динамична година. 2017 г. отчете ръст на сделките, устойчив брой запитвания от клиенти и задържане или покачване на цените в различните райони на София. През годината интересът към луксозни покупки остана висок както за жилищни нужди, така и с цел инвестиция.

Новите зони

Архитектурно проектиране на сграда

Всяка умна къща използва пасивно слънчева енергия, но не прави нищо за нейното максимално усвояване. Архитектите от софийското архитектурно студио Арт Ню Вижън обаче не се примиряват с тези обстоятелства. Затова проектират умна къща с един, забележимо невероятен дизайн. Според експертите, за проектирането е нужно слънцето да застане в позиция изток, юг или запад, за да освети добре помещенията с различните им изложения. Тези принципи са особено важни при проектиране на офис сграда.
При преобразяването и оптимизацията на къщите тези проблеми се решават, като активно се включват към променящите се условия. Това се осъществява чрез движение на вътрешните преградни стени или чрез движение на различни елементи от архитектурния микс.

Динамично полугодие на пазара на луксозни имоти

25 юли 2017 г., София. Със среден ръст от 41% на продажбите и 18% на наемите пазарът на луксозни имоти в България отбелязва динамично първо полугодие на 2017 г., сочи новият анализ на консултантската компания за имоти от най-висок клас Unique Estates. В него компанията открои някои важни тенденции:

-Активният пазар скъси наполовина времето за вземане на решение за покупка

-Стабилни цени и ограничено предлагане характеризират сегмента на луксозните имоти през полугодието.

Дейност на Частния Съдебен Изпълнител (ЧСИ)

Дейност на частния съдебен изпълнител (ЧСИ)

Чл.14, ал.1 от Закона за частните съдебни изпълнители: „Частният съдебен изпълнител е независим и при изпълнение на своите функции се подчинява само на закона.”.

Дейността на частния съдебен изпълнител се състои в извършване на изпълнителни действия, инициирани от взискателя, като процедурите на отделните изпълнителни действия са уредени с разпоредбите на ЗЧСИ, ГПК, ЗОЗ, ТЗ, ЗЗД и на всички други нормативни актове, свързани с изпълнение на неговите функции.

При предствяне на изпълнителния лист или друг акт подлежащ на изпълнение, частният съдебен изпълнител (ЧСИ):

- събира вземания на физически и юридически лица, а при възлагане от държавата - и публични вземания;

Екстериорното засенчване – иновативно и модерно!

Тенденциозно екстериорните решения за засенчване изместват слънцезащитните продукти в интериора! През последните няколко години европейската общност ориентира усилията си към развитието на концепцията за енергиийна ефективност, за да намали оптимално използването на природните ресурси и да ги замени с неизчерпаеми източници на енергия! Повечето хора възприеха добре идеята! Стойностите показват, че потреблението на електричество започва да намалява и вече през отоплителния сезон се търсят алтернативните варианти – биогорива и слънчева енергия. Разбира се, възникна въпросът как да се понижат разходите за климатизация и вентилация през летния период? Ето защо на пазара се предлага широка гама от екстериорни решения за засенчване, с които клиентите ще могат да спестят от сметките за ток! И само сега срещу изключително изгодни цени!

Интериорният дизайн - преди и сега

Интериорният дизайн се е използвал от най-древни времена като той се е превърнал в изкуство. Ползата от този вид изкуство се корени в използването на пространството у дома по рационален начин. Всеки от нас има някаква представа за идеалното жилище или идеалната малка крепост, в която се чувства добре и е спокоен.
В древен Рим и древна Гърция интериорният дизайн е бил на почит. Заради богатството на тези две империи и охолният начин на живот на много от богатите по онова време, домовете им е трябвало да отговарят на тяхното финансово състояние и статут в обществото. Почерка на древните гърци и римляни в сферата на вътрешния дизайн се забелязва и до ден днешен. Тези древни цивилизации могат да бъдат приети за създателите на този вид изкуство.