Диети

Хидролизирани аминокиселини за мускулен растеж и поддръжка

Мускулният растеж и поддръжка са основната причина да прибегнем до допълнителен прием на аминокиселини. Продукти като Hydro Amino + имат запазено място в спортно-хранителния режим на бодибилдърите и са горд представител на една специална категория хранителни добавки – аминокиселините.

Какво е мястото на аминокиселините в режима на спортуващите хора?

Аминокиселините са основна съставка на протеина, а той, както знаем е градивният компонент на скелетната мускулатура. Голяма част от аминокиселините се синтезират в нашия организъм, докато други си набавяме основно отвън – чрез храната или с прием на добавки. За жалост, дори тези, които произвеждаме са крайно недостатъчни при интензивен тренировъчен режим, затова допълнителният прием е задължителен.

Как да изберете подходяща входна врата за своята къща

Ако ви предстои смяна на входната врата и живеете в къща, е важно да изберете такава, която да отговаря на всички ваши изисквания - от това с каква визия е, до това каква сигурност ви предлага и с какъв дизайн е. Желателно е и предварително да се запознаете с вариантите, които са подходящи за вас!

От значение при избора на блиндирани врати, когато говорим за къщи са следните фактори:

1. Изложена ли е вратата директно на слънчеви лъчи, влага и дъжд?

Ако пред блиндираната ви врата има навес и тя е изцяло предпазена от външни условия, можете да изберете врата от масивна дървесина или с декоративни MDF панели. При избора на такива врати, този фактор е важен, защото покритието може да се увреди в следствие на директните слънчеви лъчи и влагата.

Фитнесът и приемът на аминокиселини…

Приемът на аминокиселини под формата на хранителна добавка е изключително препоръчителен от всеки, който по един или друг начин спортува, води по-активен начин на живот или ходи на фитнес и прави физически упражнения.

Причината е, че при по-голямо физическо натоварване, нуждите на човешкото тяло нараства. За съжаление, със съвременния начин на хранене, в който повечето хора консумират боклучави храни без никаква хранителна стойност, има твърде голяма вероятност за това човек да не може да приеме нужните му аминокиселини от храната, която консумира.

Как да отслабнем с протеинова диета - мисията възможна?

Протеиновата диета не е точно диета. Тя е по-скоро начин на живот, който има за цел да задоволи нуждите от протеини на активно спортуващите хора, които подлагат мускулите си на голямо натоварване и искат да изградят тялото си такова, каквото си мечтаят да го видят.

Протеиновата диета за отслабване може да се комбинира с неограничено количество плодове и зеленчуци, но с въглехидратите и протеините трябва задължително да се постигне баланс, който да е в полза на протеините.

Интересното при тази диета е, че тя може да се задържи за доста дълго време, защото не лишава човек от никакви хранителни вещества, а по-скоро се опитва да ни избави от досадните вредни навици, които са се вкоренили доста дълбоко в нашето ежедневие.

Л-карнитин за бързо отслабване

Доста се говори за ефектите на аминокиселината л-карнитин. От всичко, което се коментира, има много истина, но и голяма част са просто легенди и търговски трикове, които целят да накарат потребителите да купят съответния продукт. Дали има ефект и какво точно да очаквате от тази хранителна добавка, ще се опитаме да намерим отговор в следващите редове.

Отслабва ли се всъщност от л-карнитин?

Ползи и недостатъци от приемът на глутамин

Аминокиселината глутамин е една от двайсете аминокиселини, които се съдържат в белтъците. Тя е наричана алфа аминокиселина заради това, че е единствената от всички двайсет, която се съдържа в тялото в толкова голямо количество.

Тя спада към групата на заменимите аминокиселини. Това означава, че човешкото тяло може и знае как да си произведе само необходимото количество. Ето защо приемът на глутамин се препоръчва само при определени условия, в които човек няма как да си набави необходимото количество от аминокиселината чрез собствените си възможности за производство.

Диетични рецепти които ще ви дадат енергия и ще ви помогнат да се избавите от излишните килограми

Какво представляват диетичните рецепти?

Където и да потърсите, лесно можете да откриете огромно количество диетични рецепти. Само в интернет срещнете толкова много кулинарни рецепти, залагащи на здравословното хранене, че няма да ви стигне целият живот, за да ги приготвите и опитате.Някои от тези рецепти са част от специални диетични режими, насочени към редуциране на излишното тегло, докато други имат за цел да лекуват определени заболявания или здравословни състояния.

Хранителни режими и тяхната важност

Много са хората в днешни дни, които се подлагат на хранителни режими, познати още като диети. Най-често жените прибягват до тези методи за отслабване и използват съвети от професионални диетолози предлагащи специални програми спрямо конкретните случаи.

Хранителният режим цели да намали вашето тегло и да подобри здравословното ви състояние. Това може да стане посредством употреба на определен тип храни, добавки и билкови продукти, които влияят положително на вашата физика и психика.

За едни хора е важно да стартират своята диета през пролетта, за да са готови за летния сезон, а други го правят непосредствено след коледните и новогодишни празници, когато по традиция се правят големи трапези и се изяжда не малко количество храна.

Горски плодове срещу излишни килограми

Лятото е време не само за плаж и море, но и разходки из гората. Сега повече от всякога имате възможност да доставите жизнена енергия за сетивата, да се отървете от излишните килограми и да стопите целулита и мастните натрупвания. И тук съвсем не става дума за някакъв вид спорт, а за вкусен микс от горски плодове.
Знаете ли, че 2-3 порции горски плодове са достатъчни за дневен прием и в борбата с излишните килограми?! До това заключение достигнали учени от Вашингтонския държавен университет. Те открили, че ресвератролът, който е вещество, съдържащо се в гроздето и повечето горски плодове е способен да помогне в борбата с мастните натрупвания. Регионално и да контролира затлъстяването.

В кои храни се съдържат трансмазнини и генномодифицирани организми?

В кои храни се съдържат трансмазнини и генномодифицирани организми?

Сигурно сте чували за болестта бери-бери, която е широко разпространена в източните страни до началото на 20 век. Тя стига до нервната система и води до слабост, загубата на апетит, дори и парализа както и риск за смърт. Японските моряци боледували често от тази болест. Много диетолози успели да забележат, че с увеличаването на плодове и зеленчуци и преди всичко на зеленчуците в менюто може да се избегне болестта. С годините и неспирното изследване на болестта се установило, че тя възниква при употребата на шлифован ориз, от употреба на пилешко месо от пилета, които са хранени с този вид ориз.