Авто-Мото-Вело

Стартиране на двигателя през зимата

В случаите, когато двигателят на вашия автомобил се е повредил и отказва да стартира нормално, е необходимо да се предприемат следните мерки, за да се стартира двигателят. Най-честите дефекти, които водят до това, са изтощен акумулатор, заключване на запалването, неблагоприятни климатични условия, запушен горивен филтър или проблеми с електрическата система. Специалистите които извършват услуги, свързани с автосервизни ремонти на място, ще ви помогнат да запалите двигателя на автомобила. Те предлагат услуги за стартиране на двигатели на различни марки автомобили, денонощно, включително през празничните и почивните дни. Независимо каквато и да е повредата, те ще ви помогнат винаги и вие ще можете да продължите пътуването си. От вас се изисква само да се обадите на най-близката фирма за пътна помощ и да посочите вашето местоположение.

Автошкола и учебен център „Силви Инс“

Автошкола и учебен център „Силви Инс“

Автошкола „Силви Инс “ ЕООД - град Варна извършва шофьорски курсове и обучение за водачи на МПС с категории А1, А2, А, B, BE, C, CE, D. Учебният център провежда също така опреснителни курсове за възстановяне на точки и курсове за водачи на опасни товари ADR.

Шофьорски курсове при „Силви Инс“ се провеждат от сертифицирани автоинстуктори с дългогодишен опит и стаж. Обучението протича според последните законови уредби и завършва с покриването на автоизпит от всички курсисти.
„Силви Инс“ ЕООД е лицензиран център, който предлага професионално обучение в следните курсове: -Курсове за заварчици, Курсове за водачи на електрокари и мотокари, Курсове за машинисти на пътностроителни машини.

Нов електронен магазин за всякакви авточасти

Нов електронен магазин за всякакви авточасти за вашите автомобили.Директен внос от западна Европа.Разгледайте голямото ни разнообразие от продукти на атрактивни цени.

http://www.zimnigumi.eu

Диагностика и Ремонт на Тежкотоварни Автомобили

Когато говорим за изправност и ремонт на тежкотоварни автомобили, трябва да сме сигурни в избора си на качествен сервиз, който да обърне внимание дори на най-малките детайли по изправността.
Всички сме съгласни, че качеството на услугата трябва да е 100% на ниво!
Диагностика на двигател, скоростна кутия, ABS и EBS системи или леки и сериозни ремонти на скорости, ходова част, ел. Инсталации и т.н... Дали става въпрос за ремонт на тежкотоварен автомобил Рено, или от друга марка, то винаги трябва да се обърнете към достатъчно сигурни и квалифицирани професионалисти в областта. http://www.renault4truck.com/
Професионалисти, които предлагат обслужване на високо ниво, перфектна работна база и обучен екип. Също така работят с оригинални и алтернативни части.

Как да проверим нивото на масло в колата?

Това е често пренебрегвана манипулация, а е от изключителна важност! А освен това е и много лесно да се направи.
Имайте предвид, че тази проста проверка може да Ви спести хиляди левове за ремонт в последствие. Хваната навреме, дадена повреда може бързо да бъде отстранена.
http://www.alpine-oil.bg/catalog/motorni-masla
Би било чудесно, ако успеете да си създадете навик да проверявате нивото на маслото преди всяко дълго пътуване, за да избегнете неприятности, които могат да провалят почивката ви.
Ако пък използвате колата си предимно, за да пътувате до работа и обратно, то правете проверка редовно, през няколко дни.
Самата проверка на маслото е елементарна.

Кога е добре да се сменя маслото на автомобила?

Маслото е неизменна част от консумативите, необходими на Вашият автомобил да работи правилно. Маслото се грижи за сърцето на автомобила – двигателя. Ето защо е много важно да обръщате внимание на качеството на маслото, което слагате. http://www.alpine-oil.bg/catalog/motorni-masla
Да уточним за какво точно служи: Логично, да намалява триенето между две метални повърхности, да редуцира температурата, която се получава при триенето, както и да задържа някои отпадни вещества от работата на двигателя.
Кога трябва да сменяме маслото?
Следвайте двете златни правила за определяне на времето за смяна на маслото:

Как да изберем подходящата фирма за коли под наем?

Изборът на подходящата фирма за отдаване на коли под наем трябва да започне дълго време преди да сте поели на пътешествие към плануваната дестинация. Това до голяма степен ще ви гарантира по-добър избор и възможност да попаднете на много по-изгодни оферти, отколкото ако направите това в последния момент преди да отпътувате. 

Посветете един следобед или една вечер за да разгледате внимателно всички интересни оферти и без да бързате си заделете линковете на рент-а-кар фирмите, които имат най-изгодни предложения. След това ще можете да ги огледате още веднъж. Не забравяйте, че правилният избор може да ви спести доста средства и да изхарчите два или дори три пъти по-малко пари.

Фактори, определящи цената на колата за скрап

Дошъл е денят да се сбогувате със старата кола. Тя вярно ви е служила дълги години, но в последно време каквото и да ремонтирате по нея все ще се появи нова „пробойна” и така ремонтът се превръща в един неспирен процес.

Вместо да гледате на случващото се от негативната му страна, можете да изберете оптимистичния път. Чашата е наполовина пълна. Още сега си струва да разгледате възможностите за предаване на коли за скрап. Добрата новина е, че ще получите пари в замяна. А знаем, че през последните години цените на колите за скрап са се повишили. Какво по-хубаво от това! Ако преди са били изкупувани на безценица, то това вече не е така. Според експерти само за 2 години цените за изкупуване са се увеличили почти 4 пъти!

По какъв повод е подходящо да наемем луксозен автомобил?

Понякога на луксозните возила се гледа като на нещо, което не е нужно никому и просто е един излишен лукс и разточителство. Поне това е гледната точка на мнозина, които наистина нямат финансовата възможност да притежават такъв автомобил. И ако в това твърдение има малка доза истина, то определено в живота има куп ситуации, в които хубавата кола не само, че не е излишна, но тъкмо обратното - тя е много ценен аксесоар, който може да бъде много полезен и да ви помогне в стремежа да достигнете до желания резултат.

Сред най-често срещаните поводи, в които е напълно оправдано да се наеме скъп автомобил са абитуриентските балове. Това е момент в живота, в който хората нормално се отдават на лукс, блясък и разкош, а това е съвсем естествен завършек след 12 години усилена работа.

3 причини да си купите зимни гуми за вашия автомобил

Всяка зима, един от въпросите, които получавам всички е дали зимните гуми си заслужават. И всяка зима, даваме един и същ отговор. Ето и някои водещи въпроси, които вълнуват днес всеки собственик на автомобил, наред с газовите инжекционни уредби в софия:
Защо да купя зимни гуми?
Съществуват най-малко 3 причини да помислите за зимни гуми:
1. Погрешно е схващането, че зимни гуми се слагат само заради сняг. Те са необходими и поради ниската температура. Независимо дали живеете в страна, където всеки ден натрупва снежна покривка или сте от регион на планетата, където зимата се характеризира с дъждове и мрачно време, то зимните гуми са задължителен елемент от зимното обзавеждане на автомобила.