Авто-Мото-Вело

Как да изберем акумулатор за автомобила си?

Всеки собственик на автомобил рано или късно се сблъсква с проблема от заглавието на настоящия материал. Когато изчерпи капацитета си, един акумулатор трябва да бъде сменен – ремонтът е неприложима опция, а и е безсмислена, при положение че да се инвестира в нова батерия в крайна сметка не изисква кой знае какви средства.

Окачване на автомобила

Когато става дума за поведените на пътя и възможности на превозните средства, първите неща, за които повечето хора се сещат, са брой конски сили, въртящ момент и време за ускорение. Но произведената мощност от двигателите с вътрешно горене би била напълно непотребна, ако автомобилите не могат да бъдат управлявани.

Ето защо автомобилните инженери включват още една система в структурата на превозните средства - окачване. Ролята на окачването е да осигури необходимото сцепление на гумите с пътната настилка. Системата осигурява необходимата стабилност по време на завиване или преминаване през неравни терени и участъци. Така освен за необходимата сигурност на пътя, окачването се грижи също и за комфорта за пътниците по време на пътуване.

Преоткрийте Банско през всеки сезон на годината

За да се насладите в пълна степен на Вашата зимна ваканция, са необходими не само обилен сняг и бели писти. Важен е и транспортът. Ние Ви предлагаме удобен трансфер по линията София – Банско и Ви гарантираме бързо и сигурно придвижване. Ако се нуждаете от такси по линията София – Банско – София, то ние отново сме идеалният вариант. Ще се погрижим за цялостната организация на Вашето транспортиране и ще ви доставим максимално удоволствие от бързото, безопасно и емоционално пътуване.

В готовност сме да вземем нашия клиент от всяка точка на българската столица, независимо дали това е летище, гара, автогара или всеки един адрес, посочен от клиента. Точността е наш приоритет. Възпитан и внимателен шофьор, който говори английски език, ще Ви посрещне с усмивка и ще направи всичко възможно за Вашето комфортно и приятно пътуване.

Как да стартирате кола с изтощен акумулатор, като и подавате ток от друга кола с кабели

Ако акумулаторът ви се е разредил, е възможно да го накарате да проработи, като използвате съединителни кабели, за да го заредите от работещ автомобил на „добър самарянин“. Ако можете безопасно да използвате съединителни кабели към вашата кола, уверете се, че акумулаторната батерия на превозното средство на „добрия самарянин“ има най-малкото толкова напрежение, колкото и вашият. Ако свързвате кабелите правилно, няма значение дали автомобилът ви има отрицателна земя, а автомобилът на другия шофьор има положителна земя. Нито пък има значение дали автомобилът ви има алтернатор, а неговият автомобил има генератор.

Ръчни отвертки, който ще ви служат от e-shop-bg.eu

Изберете от голямот разнообразие отвертки на топ марката WERA. Тези отвертки няма да ви изневерят нито в професионалната работа нито в хоби заниманията ви.
Отвертките на WERA са с доказано качество и са продукт на множество технически разработки, иновации и патенти.
В категорията ще намерите още качествени немски отвертки на водещите производител КНИПЕКС, ВЕРА и СОРА. Отвертки за електротехници, шлосери, механици, тенекеджии. Всички видове отвертки с изключително високо качество. Здрави стоманени остриета, удобни дръжки от специална пластмаса, специално обработени върхове. Изключителна надеждност, неворятен промишлен дизайн и ергономия.

Стартиране на двигателя през зимата

В случаите, когато двигателят на вашия автомобил се е повредил и отказва да стартира нормално, е необходимо да се предприемат следните мерки, за да се стартира двигателят. Най-честите дефекти, които водят до това, са изтощен акумулатор, заключване на запалването, неблагоприятни климатични условия, запушен горивен филтър или проблеми с електрическата система. Специалистите които извършват услуги, свързани с автосервизни ремонти на място, ще ви помогнат да запалите двигателя на автомобила. Те предлагат услуги за стартиране на двигатели на различни марки автомобили, денонощно, включително през празничните и почивните дни. Независимо каквато и да е повредата, те ще ви помогнат винаги и вие ще можете да продължите пътуването си. От вас се изисква само да се обадите на най-близката фирма за пътна помощ и да посочите вашето местоположение.

Автошкола и учебен център „Силви Инс“

Автошкола и учебен център „Силви Инс“

Автошкола „Силви Инс “ ЕООД - град Варна извършва шофьорски курсове и обучение за водачи на МПС с категории А1, А2, А, B, BE, C, CE, D. Учебният център провежда също така опреснителни курсове за възстановяне на точки и курсове за водачи на опасни товари ADR.

Шофьорски курсове при „Силви Инс“ се провеждат от сертифицирани автоинстуктори с дългогодишен опит и стаж. Обучението протича според последните законови уредби и завършва с покриването на автоизпит от всички курсисти.
„Силви Инс“ ЕООД е лицензиран център, който предлага професионално обучение в следните курсове: -Курсове за заварчици, Курсове за водачи на електрокари и мотокари, Курсове за машинисти на пътностроителни машини.

Нов електронен магазин за всякакви авточасти

Нов електронен магазин за всякакви авточасти за вашите автомобили.Директен внос от западна Европа.Разгледайте голямото ни разнообразие от продукти на атрактивни цени.

http://www.zimnigumi.eu

Диагностика и Ремонт на Тежкотоварни Автомобили

Когато говорим за изправност и ремонт на тежкотоварни автомобили, трябва да сме сигурни в избора си на качествен сервиз, който да обърне внимание дори на най-малките детайли по изправността.
Всички сме съгласни, че качеството на услугата трябва да е 100% на ниво!
Диагностика на двигател, скоростна кутия, ABS и EBS системи или леки и сериозни ремонти на скорости, ходова част, ел. Инсталации и т.н... Дали става въпрос за ремонт на тежкотоварен автомобил Рено, или от друга марка, то винаги трябва да се обърнете към достатъчно сигурни и квалифицирани професионалисти в областта. http://www.renault4truck.com/
Професионалисти, които предлагат обслужване на високо ниво, перфектна работна база и обучен екип. Също така работят с оригинални и алтернативни части.

Как да проверим нивото на масло в колата?

Това е често пренебрегвана манипулация, а е от изключителна важност! А освен това е и много лесно да се направи.
Имайте предвид, че тази проста проверка може да Ви спести хиляди левове за ремонт в последствие. Хваната навреме, дадена повреда може бързо да бъде отстранена.
http://www.alpine-oil.bg/catalog/motorni-masla
Би било чудесно, ако успеете да си създадете навик да проверявате нивото на маслото преди всяко дълго пътуване, за да избегнете неприятности, които могат да провалят почивката ви.
Ако пък използвате колата си предимно, за да пътувате до работа и обратно, то правете проверка редовно, през няколко дни.
Самата проверка на маслото е елементарна.