Бизнес

Дискордиа разкрива непознатото лице на шофьорската професия в българската продукция „Диви и щастливи“

23 юли 2019 г., София. Трейлърът на българския филм „Диви и щастливи“ с участието на Дискордиа бе официално представен. Компанията, лидер сред превозвачите в страната и Европа, е един от ключовите партньори на филмовата продукция. С участието си Дискордиа представя нелеката шофьорска професия в нова, по-различна светлина. Компанията е и основен превозвач на цялата снимачна техника по време на снимките между градовете София, Варна, Велико Търново и Русе. „Диви и щастливи“ тръгва по кината на 29 ноември. Официалния трейлър на лентата може да гледате тук.

DARA ИЗБРА HONOR 20 – СМАРТФОНА НА СМЕЛИТЕ МОМИЧЕТА

22 юли 2019 г., София – В разгара на летния сезон DARA излезе с официално видео към най-новото си парче DARBIE. Клипът е най-горещият български летен хит в YouTube, като само за половин час събра близо 12 хиляди гледания, а към момента броят им вече надхвърля 1.8 милиона.

Песента е съвместно дело на изпълнителката и румънския продуцент Monoir. Във видеото DARA се превъплъщава в секси героинята DARBIE, чиито супер сили са силни вокали, опасен чар и смело сърце. Сюжетът включва много екшън, екстремно преследване и бойни сцени с банда момчета, като всеки екшън момент DARBIE заснема за спомен на телефона си HONOR 20.

Turkish Cargo върна у дома застрашен лешояд

22 юли 2019 г., Истанбул. Turkish Cargo помогна на застрашен вид белоглав лешояд да се завърне в дома си. Не за първи път компанията извършва животоспасяваща акция, като превозва животни в условия най-близки до естествените им. Застрашеният лешояд е открит в Шанлъурфа, след като вече е бил пролетял 1600 км от старта на миграционния си полет от Сърбия. След това Turkish Cargo го връща обратно в Белград.

Рядката птица се казва Добрила и живее в каньона Увац в Сърбия. Лешоядът се е изморил по време на сезонния си миграционен полет на изток и се приземява в Шанлъурфа, Турция. След като местни земеделци откриват птицата, тя е отведена в Центъра за спасяване и рехабилитиране на диви животни в Урфа.

Премиум продуктите на Leica Eyecare са вече в България

18 юли 2019 г., София – Leica, световен лидер в областта на фотографската и оптичната техника, представи официално продуктите от своя нов бранд Leica Eyecare в България. Премиум стъклата за очила на Leica Eyecare вече са в продажба и могат да бъдат закупени в София от оптиките на Fox Optics. Официален дистрибутор на продуктите на марката за българския пазар е Smart Optics, като плановете са мрежата от партниращи оптики да се разширява постепенно. Това стана ясно днес по време на официалното представяне на продуктите на Leica Eyecare на медийно събитие в София.

Wizz Air с 6 нови маршрута и нов самолет във Варна

16 юли 2019 г., София – Днес Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, посрещна 1 нов, високоефективен самолет Airbus A320 в България и стартира с 6 нови, вълнуващи маршрута от Варна. Новите дестинации от морската столица са Берлин, Кьолн, Копенхаген, Хамбург, Ливърпул и Париж, като първите полети от Варна до Копенхаген, Хамбург и Берлин излитат днес (16 юли), до Ливърпул – на 17 юли, а до Париж и Кьолн – на 18 юли. С новите дестинации, непрекъснато нарастващата мрежа на WIZZ в България вече включва 48 маршрута до 18 държави.

Turkish Airlines с нови комплекти за пътуване в колаборация с Versace и Mandarina Duck

16 юли 2019 г., Истанбул. В стремежа си да осигури пълен комфорт на пасажерите, Turkish Airlines вече предлага нови специални комплекти за път с дизайн на Versace – един от глобалните модни лидери, и Mandarina Duck – бранд, специализиран в продукти за пътуване. От началото на юли те са на разположение на пътуващите на междуконтиненталните полети на превозвача.

Gametoon HD ще излъчва Еsports Balkan League ексклузивно през лятото

16 юли 2019 г., Амстердам. SPI International FilmBox са придобили ексклузивните телевизионни и дигитални права за Esports Balkan League (EBL), първото професионално състезание за е-спортове, в което 8-те най-добри отбора от 10 европейски страни се състезават в League of Legends турнир за шампионската титла. Състезанието ще се излъчва ексклузивно по канала Gametoon HD, където могат да го проследят и българските зрители.

Gametoon HD е световен развлекателен канал за гейминг и е-спортове с фокус върху поколението Y. Каналът е добре познат в геймърския свят и предлага уникално изживяване на зрителите си, както и изцяло собствено съдържание и събития като Stream Nation и eSports турнири. Достъпен е в световен мащаб на английски език, а скоро предстои да се излъчва и на полски.

Два пъти по-високи продажби за BTL Industries през първaта половина на 2019 г.

15 юли 2019 г., Пловдив – BTL Industries, eдин от най-големите производители на медицинска апаратура в света, регистрира продажби в размер на 101 024 405 лв. за първите шест месеца на 2019 г. Това е почти 2 пъти повече в сравнение със същия период на предходната година, когато продажбите възлизат на 51 121 342 лв. Компанията отчита и друго значимо постижение – от януари до юни 2019 г. в България са произведени над 12 000 високотехнологични медицински уреда. За сравнениe – техният брой през първото шестмесечие на 2018 г. е 9 230.

САЩ е пазарът, на който BTL бележи най-висок ръст в продажбите на апарати от началото на годината, а най-голям брой уреди са продадени в Румъния. Компанията се развива успешно и на други международни пазари, сред които Полша, Германия, Франция, Италия, Чехия, Мексико, Индонезия, Чили, Южна Корея.

BILLA е любимата търговска верига на българите за четвърта поредна година

12 юли 2019 г., София – За четвърта поредна година BILLA е избрана от българите за тяхната любима търговска верига в единствената потребителска класация у нас „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ“. Над 40 000 души са взели участие в гласуването за предпочитаните от тях брандове, според официални данни от организаторите. Класацията премина в три етапа, като до последния кръг достигнаха марките, събрали най-голям брой потребителски гласове. BILLA бе финалист в общо 5 от категориите.

Отличието от класацията „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ“ е поредното признание за търговската верига. Компанията зае и почетното второ място в 4 категории – „Млечни продукти“ с кисело мляко BILLA, „Уеб медии и сайтове“ с BILLA Кулинариум – www.kulinarium.bg, „Собствени марки“ с BILLA Brand и „Собствени марки – храни и напитки“ със свежите български плодове и зеленчуци с марка BILLA Градини.

Дискордиа е 13-тата най-голяма транспортна компания в страната

11 юли 2019 г., София. Дискордиа, една от най-иновативните и бързо развиващите се транспортно-логистични компании в страната и Европа, за поредна година зае челно място в класацията „Капитал 100“. Компанията достигна до 13-тата позиция сред най-големите компании в категория „Транспорт“ и бе отличена за най-динамично развиващата се сред конкурентите на пазара.

Отличното класиране на Дискордиа тази година е 4 позиции нагоре спрямо миналата, като една от причините е непрекъснатия ръст, който компанията бележи последните години. Само през 2018 г., например, приходите на дружеството са се увеличили с 40% и достигат до 128 млн. лв.

За първа година Дискордиа влиза и в топ 300 на най-големи компании в България в класация на в. Капитал – „Капитал 100“ (К100) и също така заема 37-о място в категорията „Топ 50 по ръст на приходите“, от всички 300 най-големи компании в страната.