Бизнес

Нови специални услуги за пътуващите в бизнес класа с Turkish Airlines

20 септември 2018 г., София. Turkish Airlines въвежда допълнителни удобства за своите пасажери в бизнес класа с цел да им осигури пълен комфорт и да направи пътуването им още по-приятно. От тях ще могат да се възползват пътуващите с авиокомпанията на някои от междуконтиненталните ѝ полети.

Turkish Airlines и Международната организация по миграция си партнират в популяризирането на MigApp

19 септември 2018 г., София. Насърчаването на безопасна, организирана и законна миграция е в основата на споразумението, което сключиха Международната организация по миграция (МОМ) към ООН и Turkish Airlines, една от най-големите авиокомпании в света. Началният фокус на дългосрочното партньорство е апликацията MigApp, която предоставя важна и практична информация относно услугите, достъпни за всички мигранти по света. Като начало неговият основен фокус е апликацията MigApp, която предоставя важна и практична информация относно ключови услуги, достъпни за всички мигранти по света. Договорът бе подписан от Генералния директор на МОМ Уилям Суинг и Председателя на борда на директорите и Изпълнителния комитет на Turkish Airlines Илкер Айджъ.

Intracom Telecom пуска нови продукти за 39 GHz честотната лента

19 септември 2018 г., Атина, Гърция – Intracom Telecom, глобалният доставчик на телекомуникационни системи и услуги, обяви стартирането на нови продуктови линии със съоръжения за пренос и достъп до данни за 39 GHz честотната лента. Компанията демонстрира WiBAS™-Connect 39 GHz и OmniBAS™-BX 39 GHz, одобрени от Федералната комисия по комуникации (FCC), на събитието Mobile World Congress Americas, което се проведе между 12 и 14 септември в Лос Анджелис.

Алианц ще бъде застрахователен партньор на Олимпийските игри в световен мащаб

Мюнхен, 18 септември 2018 г. – Днес Международният олимпийски комитет (МОК) и Алианц Груп обявиха, че през 2021 г. компанията ще се присъедини към маркетинговата програма TOP (The Olympic Partner) като застрахователен партньор на Олимпийските игри в световен мащаб.

Съвместно с МОК, Алианц ще разработва и осигурява иновативни интегрирани застрахователни решения за Олимпийското движение, както и за Организационния комитет на Олимпийските игри, с идеята тези услуги да се изполват и от Националните Олимпийски комитети по цял свят и техните Олимпийски отбори и атлети. Партньорството включва предоставяне на вече съществуващи продукти като автомобилни и имуществени застраховки и застраховка при злополука, но също и разработване на специални решения на бъдещето, водени от технологичните промени на времето. Споразумението за партньорство е за период от 2021 до 2028 г.

Intracom Telecom отбеляза отлично представяне на функциите на новата E-Band система UltraLink™-GX80

17 септември 2018 г., Атина, Гърция – Intracom Telecom, глобалният доставчик на телекомуникационни системи и услуги, обяви завършването на редица изследвания и тестове, които доказаха отличното качество на новата E-Band система UltraLink™-GX80. Продуктът беше тестван за MTS – най-големия телекомуникационен оператор в Русия, с който Intracom Telecom работи от 2016 г. насам.

Нови униформи на екипажа на Turkish Airlines пренасят елегантния стил в небето

12 септември 2018 г., София. В чест на 85-ата си годишнина Turkish Airlines представи новите униформи на кабинния си екипаж. Обновената линия облекла ще може да бъде забелязана на борда на авиокомпанията след предстоящото откриване на летището в Истанбул, което ще е и новият дом на националния превозвач.

Вдъхновени от класически елементи на турския дизайн и култура, новите униформи съчетават модерни текстури и традиционни мотиви, характерни както за занаятчийските изработки, така и за калиграфията. Колекцията обединява форми и цветове, типични за Босфора, с детайли, символизиращи динамичната енергия на Истанбул като връзка между Изтока и Запада.

Honor Play обявен за „Най-добрият продукт на IFA 2018“ от редица водещи международни медии

7 септември 2018 г., Берлин – Honor, младежкият, модерен и иновативен смартфон бранд, спечели поредица от награди на IFA 2018 със своя супер бърз и супер смарт Honor Play. Първият по рода си флагман за мобилен гейминг на Honor беше високо оценен, заради своите GPU Turbo и интелигентни функции, включително вибрациите, задвижвани от изкуствен интелект (AI), и 6.3-инчовия екран с ноч, който е перфектната арена за игри.

Wizz Air регистрира 20.4% ръст на пътниците през август

4 септември 2018 г., София – Wizz Air (Wizz Air Holdings Plc), най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, днес обяви сериозен ръст на превозените пътници през август 2018 г. Авиокомпанията отчита увеличение от 20.4% в броя на пътниците и заетост на полетите, достигаща 95.6%.

Една от основните причини за силният 8-ми месец на 2018 г. за Wizz Air е продължаващата експанзия на нейната мрежа. През август 2018 г. авиокомпанията зарадва своите клиенти, като добави 20 нови вълнуващи маршрута: 6 от Украйна, 3 от Полша, 3 от Литва, 3 от Косово, 2 от Унгария, 1 от България и 1 от Албания..

Алтерко Роботикс представи най-малкото Wi-Fi реле с отворен код в света

3 септември 2018 г., Берлин – Алтерко Роботикс, водещата българска IoT компания, представи най-малкото и мощно Wi-Fi реле в света с отворен код – Shelly 1 OS. Официалната премиера се случва сега в Берлин по време IFA 2018 (31.08-05.09.2018) – едно от най-големите световни изложения за потребителска електроника. В момента текат предварителни записвания за покупка на продукта онлайн, след като първите количества бяха изчерпани само за 48 часа.

Shelly 1 e умно Wi-Fi реле, което може да автоматизира всеки дом или офис. Неговите минималистични размери, 41 x 36 x 17 мм, го правят най-компактното подобно устройство в света. Shelly 1 OS е и изключително практично и може да бъде инсталирано в стената зад всеки контакт или ключ за осветление, както и директно в електронното табло. То е идеалният избор за всеки, който търси решение за поставяне в по-малко от 60 мм дълбочина.

Honor Magic 2 дебютира на IFA 2018

31 август 2018 г., София – Вчера Джордж Дзао, президент на Honor, представи Honor Magic 2 – новият водещ смартфон на марката. Това се случи изненадващо по време на премиерата на Honor Play в навечерието на IFA в Германия. Надграждайки успеха на първото поколение Honor Magic, представен през 2016 г., новият Honor Magic 2 впечатлява с интелигентната функция Magic Slide, която осигурява на потребителите изцяло full view дисплей и мигновено активиране на AI само с едно плъзгащо движение. Устройството ще бъде и първият смартфон на Honor, задвижван от процесора Kirin 980.