врати

Кратка история на вратите

Както ние, хората имаме своя история за миналото, така и вратите имат история с векове назад във времето. Най-старата врата, която е била намерена от археолози е преди 5000 години в Швейцария. Тази врата е била изработена от топола.

Подобно откритие на историческа врата има и България. Била е изработена през Средновековието, преди повече от седем века, от дъб.

Входна врата

Една поговорка гласи, че „Нашият дом е нашата крепост”. И това е така, но за да се чувстваме добре защитени и сигурни ни трябва подходяща входна врата.

Тайнствена врата към други измерения

Близо до езерото Титикака в Перу, на 35км от град Пуно, се намира една по-специална врата. В средата на зелени полета се намира възвишение, което се смята за чудо в района. Седем метра широка и седем висока, издълбана в камък – вратата на Араму Муро. Тя е смятана от векове за портал към други измерения. Известна е и с името „Магическата каменна врата”.

Първият европеец, натъкнал се на някоя от вълшебните врати по целия свят, е открил именно тази. Това се случило в следствие на пророчески сън, в който видял точното местоположение, е Хорхе Луис Делгадо Maмани.

5 страхотни варианта за интериорна врата

Интериорните врати допълват декора във вашата стая. Предлага се огромно разнообразие от варианти като цветове, модели и аксесоари към тях.

Вариантите, които ще ви представим са два - с крило със стъкло и с крило с фрезовка.

Първият вариант е подходящ за помещения като хол, кухня, входна врата на етаж ,офиси и други. Предпочитани са за такъв тип помещения, защото през тях влиза допълнително светлина. Самото стъкло е орнаментно и придава допълнителен стил на самата интериорна врата, те са цели и при счупване е по-лесна подмяната им с други.

Вторият вариант, а именно с крила с фрезовка - намира приложение в стаи като спалня, детска стая, баня и тоалетна и други.Цветовата гама, в която се предлагат тези модели е : Светъл дъб, Златен дъб , Венге ,Орех и Бял.

Прагът на Вашата врата, като граница на Вашия живот

За началото и края на всичко през прага на някоя врата.
Безспорно около нас е пълно със символи, когато сънуваме нещо, може би първата ни работа е да проверим какво символизира сънят ни. Носим пръстен, като символ на любов, поставяме символи на късмета в домовете си и така символите са до без край.

Замисляли ли сте се за прага на Вашата врата като символ?

Най-важното, което трябва да знаем при избора на входна врата

Когато става въпрос за избора на входна врата за нашето жилище е необходимо да бъдем много внимателни. Сигурността на нашия дом е свързан именно с този избор. Не са много нещата, на които трябва да обърнем внимание, но са достатъчно важни.

Материалът, от който е изработена вратата стои на челните места по важност. Входната врата може да бъде с MDF панели или пък изцяло метална, а защо не и комбиниран вариант. За да изберем правилната врата, трябва да съобразим дали е за апартамент или къща, и дали ще е изложена на външни влияния. В този случай металните врати са по-добрия избор. Като на пазара се предлагат и такива с UV защита срещу слънчевите лъчи. Какъвто и избор да направим е добре да проучим кой вариант ще отговаря на нашите нужди.

Най-доброто качество на интериорни врати под стандартната цена

Изборът на интериорни врати е начин да подчертаем индивидуалния стил на жилището или офиса. До голяма степен той разкрива и самите нас като личност, стил и характерни предпочитания. Възможностите за избор на модел, цвят, материал, здравина са много. Всичко това и качеството им естествено определя цената. Възможно ли е да изберем качествени врати, отговарящи на нашите изисквания на добра цена? Отговорът е ДА!

Материала, от който са изработени самите врати е основният водещ фактор за формирането на цената им. Те могат да бъдат от PDH, MDF, HDF, масивна дървесина, стъклени, PVC или алуминиеви.

Съвети за монтаж на интериорни врати

Ако искате качествен монтаж на вашите интериорни врати, има доста важни неща, които е хубаво да знаете. Когато човек реши сам да монтира вратите в дома си, трябва да знае, че ако не е достатъчно квалифициран да извърши монтажа, той може да нанесе вреди както на самите врати, така и на стените.

По време на монтажа винаги може да има нещо изненадващо, за което опитният професионалист винаги ще намери решение. Много често се случва вратата да не пасва на отвора, за който е предвидена. Това може да се случи при грешно взети размери, за това е желателно мерките да се вземат от хора с опит в тази област, които могат да Ви дадат важни съвети ако отворите са по–специфични, или пък предстои ремонт.

Онлайн магазин за врати

Благодарение на научно-техническия прогрес като цяло и по-конкретно в интернет пространството, ние получихме възможността да посещаваме различни магазини, без да се налага да ставаме от любимия фотьойл. Повечето шоуруми, предлагащи интериорни и входни врати имат и така популярните напоследък онлайн версии. От каква полза е това за нас?