входни врати

Входна врата

Една поговорка гласи, че „Нашият дом е нашата крепост”. И това е така, но за да се чувстваме добре защитени и сигурни ни трябва подходяща входна врата.

Тайнствена врата към други измерения

Близо до езерото Титикака в Перу, на 35км от град Пуно, се намира една по-специална врата. В средата на зелени полета се намира възвишение, което се смята за чудо в района. Седем метра широка и седем висока, издълбана в камък – вратата на Араму Муро. Тя е смятана от векове за портал към други измерения. Известна е и с името „Магическата каменна врата”.

Първият европеец, натъкнал се на някоя от вълшебните врати по целия свят, е открил именно тази. Това се случило в следствие на пророчески сън, в който видял точното местоположение, е Хорхе Луис Делгадо Maмани.

Прагът на Вашата врата, като граница на Вашия живот

За началото и края на всичко през прага на някоя врата.
Безспорно около нас е пълно със символи, когато сънуваме нещо, може би първата ни работа е да проверим какво символизира сънят ни. Носим пръстен, като символ на любов, поставяме символи на късмета в домовете си и така символите са до без край.

Замисляли ли сте се за прага на Вашата врата като символ?

Най-важното, което трябва да знаем при избора на входна врата

Когато става въпрос за избора на входна врата за нашето жилище е необходимо да бъдем много внимателни. Сигурността на нашия дом е свързан именно с този избор. Не са много нещата, на които трябва да обърнем внимание, но са достатъчно важни.

Материалът, от който е изработена вратата стои на челните места по важност. Входната врата може да бъде с MDF панели или пък изцяло метална, а защо не и комбиниран вариант. За да изберем правилната врата, трябва да съобразим дали е за апартамент или къща, и дали ще е изложена на външни влияния. В този случай металните врати са по-добрия избор. Като на пазара се предлагат и такива с UV защита срещу слънчевите лъчи. Какъвто и избор да направим е добре да проучим кой вариант ще отговаря на нашите нужди.

Грижи за входната врата

Всички знаем, че независимо от това колко е красива, елегантна и скъпа входната ви врата, тя винаги трябва и да бъде редовно обгрижвана и почиствана. Знаете също, че и тя е „първото впечатление”, което ще направи за вашия дом и начина, по който живеете зад нея. Както всяко едно нещо в дома ви, вратите се нуждаят от грижи, а това ще ви гарантира тяхната дълготрайност и функционалност.

Не можете да отключите входната врата – как да действате?

Не можете да отключите входната врата – как да действате?

Нека си представим следната ситуация: прибирате се от работа и искате да отключите, но има някакъв проблем с ключалката и не можете да влезете в дома си. Вие изпадате в панически страх. Стоите пред тази конструкция, предназначена да служи на Вас и да не позволява на непознати да влизат в дома Ви, и не знаете какво да направите. Как да постъпите?
Най-важното е да не изпадате в паника, всичко може да се оправи, няма невъзможни задачи.

Навес над входната врата - традиция, стил и удобство

От край време е известно, че най–ефективният начин да защитите входната си врата от атмосферните условия ( като дъжд и сняг например) е като поставите навес или козирка. Често киселинни дъждове разяждат покритието на вратата ни, а UV-лъчите могат да съсипят цвета ѝ до две-три години.Така, че колкото по-голяма е козирката, толкова по-добре. Ако имате място в двора си, много актуално е също да изградите по-голям дървен навес, може да подобри цялостната визия на къщата Ви.

Намери перфектна входна врата за твоята къща

Сигурността, комфорта и стилът в нашия дом е много важен, но правилният избор за входна врата удължава времето, в което ще се радваме на всичко това. Входната врата е началото на нашия дом, то показва до голяма степен нашия вкус и усет за качество и стил. Има голям избор на модели цветове и декор придаващи стила, който искате за своя дом. Входната врата може да бъде дървена или метална, като се предлагат метални врати, които имитират дърво и са на много по-достъпни цени от масивните дървени. Голямо разнообразие на цветове и шарки има и на метални врати с MDF плоскости, както и само метални прахово боядисани.

Но нека разберем коя врата е подходяща за външни условия и какво е необходимо да знаем за нея?

Важно и полезно за интериорните врати

Когато избираме или проектираме ново жилище има една много съществена подробност, на която не се обръща особено значение, но в процеса на работа, когато всичко е наполовина завършено се забелязва, а в най-лошия случай, когато е завършено. Става въпрос за интериорните врати, които се помещават във всяка стая на дома.

В последствие може да се окаже, че строителните отвори предвидени за монтажа на врати във Варна например са или прекалено малки или прекалено големи, което съответно води до изникване на допълнителни разходи:

- От най-голямо значение е да се предвиди дали отвора, който е оставен за желаните интериорни врати, съответства на стандарта, тъй като производителите и доставчици на блиндирани и интериорни врати предлагат основно такива със стандартни размери.