Грижа и Животни

Какво трябва да знаем за аквариумните рибки?

Знаете ли, че аквариумните рибки са много интелигентни и чувствителни същества? Като всички животни и те имат нужда от социални контакти, а според учените, някои аквариумни рибки подлежат на дресировка по-лесно дори от кучетата или котките. Макар да изглежда, че аквариумните рибки непретенциозни домашни любимци, отглеждането им не е чак толкова лесно. Ако обмисляте да се сдобиете с домашни рибки, запознайте се с основните неща, които трябва да знаете за тях.

Кой е подходящият препарат срещу мравки?

С първите топли пролетни дни приятното настроение на много хора бива почернено от нашествието на огромни мравчени колонии. Мравуняците в дворовете са наистина неприятни, но много по-стресиращо е заселването на една многочислена орда от мравки в закрити обекти. Малките пълзящи инсекти не са така опасни, както повечето насекоми. Те не хапят и не пренасят зарази, но въпреки това са нежелани в жилищните и търговски помещения.

Мравките имат неприятната способност да проникват в дори на пръв поглед недостъпни места и да похабяват големи количества хранителни продукти. Захарните и тестени изделия са любима храна на този вид насекоми и това са храните, които най-често се налага да изхвърляме, защото мравките са ги направили негодни за употреба.

Защо не бива да допускаме мишки в дома си?

Защо не бива да съжителстваме с мишки?

Мишките са изключително неприятни същества, които никой от нас не иска да вижда в дома си, в своето търговско помещение или дори в стопанските обори и хамбари. Гризачите и най-вече мишките имат неприятната способност да се приспособяват бързо към всяка среда и още по-бързо да се размножават, което ги прави още по-нежелани посетители.

Това, което прави мишките изключително опасни и поради което не бива в никакъв случай да ги допускаме в дома си е възможността да пренесат бактерии, предизвикващи изключително опасни за човека болести, сред които коремният тиф, лептоспирозата и останалата в миналото – чума. Мишките не са агресивни, но въпреки това случаите на ухапване не са изключение.

Портал за животни разказва повече за тупая

Що за животно е тупая ? Вероятно от пръв поглед ще оприличите животното на гризач. Но всъщност тупая е най- примитивната маймуна и предшественик на приматите, споделят специалистите от популярния портал за животни baubau.bg. Местообитанието на интересните същества са необятните джунгли на Южна и Югоизточна Азия.
Тези животни са дребни бозайници с много мека космена покривка. Цветът е от сив до червеникаво- кафяв. При някои видове е много рунтава, а при други- оголена. Дължината на тялото им достига до 24 см. Тежат около 200 грама.
В известния зоопортал споделят, че тупая са много енергични животни и са вечно забързани. Умело се катерят и спускат по клоните на дърветата.
Характерно за тях, е че живеят в семейни двойки или по единично. Много строго охраняват семейната и ловната си територия.

Зоо портал- хранене на възрастни кучета

Всяко куче е уникално. Това предполага и специфично лечение, което се грижи за здравословното състояние на животното. Даването на биологични храни е най-добрият избор за поддържане на здравето при кучетата.
Известен български зоо портал напомня, че годините също не са без значение, защото всяка възраст изисква различен вид прием на храна. Вижте каква храна препоръчват специалистите http://problem.baubau.bg/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%8F-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5.html.