Здраве и красота

Съществува ли идеалната диета и хранителна добавка?

Отговорът на двата въпроса е: Да!

Но тя я е различна за всеки и освен това се променя с времето.

Това ще рече, че не трябва да разчитаме готовите решения и да считаме, че това, което е добро за другите ще е добро и за нас. Това важи не само за режимът на хранене, тренировки и почивка, но и за хранителните добавки който ползваме – независимо дали са за намаляване на телесната маса или за увеличаването й.

Така както всеки от нас има свое собствено и уникално ДНК, можем да твърдим, че и подходящите за него режим, диета и добавки са различни от подходящите за всеки друг. Да сходството е налице доста често – всички сме хора и сме изградени от едни и същи вещества, – но балансът на тези вещества е различен във всеки организъм и дори малките разлики за значими, защото те предполагат различен подход към тялото.

Министър Кирил Ананиев се срещна с Мариян Горбан, на който преди два месеца беше извършена първата белодробна трансплантация у нас

20 декември 2019 г., София – „При мен се случи чудо. В този етап от живота ми, в който търсех начин как да се спася, получих шанса да съм първият българин с успешно трансплантиран бял дроб“. Това посочи Мариян Горбан от Бургас, който преди близо два месеца претърпя белодробна трансплантация в УБ „Лозенец“.

Днес заедно със семейството си и проф. Любомир Спасов, извършил трансплантацията, Мариян Горбан беше гост на здравния министър Кирил Ананиев, съобщи Министерство на здравеопазването. Мариян разказва, че всеки ден благодари на починалата жена и нейните близки – дали съгласие да дарят органите ѝ. От два месеца той вече диша с нейния бял дроб.

Пациентът с първата белодробна трансплантация, извършена в България, бе изписан от УБ „Лозенец“

9 декември 2019 г., София – Днес, 9 декември 2019 г., пациентът с първата белодробна трансплантация, извършена в България, бе изписан от УБ „Лозенец“. 70-годишният Мариян, който в края на октомври 2019 г. получи нов шанс за живот, вече е с много добри жизнени показатели и се завърна у дома.

„Изключително благодарен съм на целия екип на болница „Лозенец“ и проф. Любомир Спасов за грижите и вниманието. За мен сега животът започва отначало и нямам думи, с които за изразя признателността си към лекарския екип за този втори шанс.“ – сподели Мариян по време на изписването си, на което присъстваха всички лекари, взели участие в белодробната трасплантация и лечението му.

Какво е ревизионна ринопластика?

Фактът, че много хора прибягват до повторно извършване на ринопластика, е познат в сферата на реконструктивната хирургия като вторична или още ревизионна ринопластика. Ревизионната ринопластика е извършване на повторна операция на носа с цел да се постигнат желаните от пациента резултати.

Понякога ревизионната ринопластика е наложителна, поради постоперативни деформации, нарушение на нормалното носно дишане и други. Всеки пациент е запознат с рисковете, преди да бъде подложен на ринопластика за първи път. Предвид това, че всеки организъм реагира различно след извършената корекция и резултатите могат да са неудовлетворяващи, понякога се налага и извършването на ревизионна (вторична) ринопластика.

10 факта за вашите зъби, които не знаете.

Ходенето при зъболекар може да е сравнително модерно явление, но знаете ли, че хората използват паста за зъби от около 500 години насам? Тогава древните гърци биха използвали смес, която съдържаше желязна ръжда и коралов прах, за да почистят зъбите си. Междувременно четките за зъби бяха гроздове от клонки на дървета, които хората ще дъвчат.

Алайнери за красива усмивка

Като алтернатива на брекетите, алайнерите са съвременен метод за корекция на дефекти в подредбата на зъбите. Стандартните алайнери представляват прозрачни шини, изработени от термопластичен материал, които помагат на зъбите да заемат правилното си положение, чрез постоянен, почти незабележим натиск.

В тази статия ще научите:
• За какво се използват алайнерите?
• Как протича лечението с алайнери?
• Каква е разликата между алайнери и обикновени брекети?

Професионален психотерапевт София

Страдащият от депресивно състояние не разбира веднага , че е приклещен в паяжината на депресията. Бавно и постепенно на фона на влошеното настроение и апатия се променя посоката му на мислене.
https://psihoterapevt-sofia.com/

Добре дошли при добрият психотерапевт!

Методите , които прилагаме в нашата терапия ще ви бъдат от полза, за да чувствате себе си по-устойчиви и прогресиращи , развивайки в себе си стабилност, учвереност и усещане за удовлетворение и желание за успех . Това ще се отрази позитивно както на вашето психическо разположение , така и на вашата професия , социален и личен живот, както и на взаимоотношенията ви с вашите близки , приятели и работодатели . Ще придобиете чувство на успех , идея и цел в живота си, достигайки една натурална автентичност и самостоятелност .
https://insighting.eu/problems/panichesko-razstrojstvo.html

Център за хипноза и хипнотерапия, лечение на фобии, депресия, паник атаки

Центърът за хипноза и хипнотерапия е уникално пространство на формирането и популяризирането на разЛичния мироглед. Единствено това е посоката на алтернативното схващане за света и диференцираните стратегии на проспериране , които се противопоставят на конвенционалните , безгласни образци от шаблонно мислене и фалшиви цели, внедрени в възприятията на днешния човек от формулата на модерното консуматорско общество. Към този момент вече повече от 9 години сайтът, който създадохме за вас е единствен и уникален автентичен информационен източник на български език за групова психотерапия , непрекъснато подобряван от нарастващ масив от данни по теми, свързани със света на несъзнаваното и безграничните възможности на другите състояния на съзнанието.

https://hypnoza.org/