Тенденциите в съвременните офиси

Всички знаем, че технологиите са завладели целия свят, но постоянните иновации понякога остават незабелязани от повечето. Ето защо сме решили днес да погледнем кои са тенденциите в съвременните офиси, какви устройства се ползват там и как технологията помага при работата на служителите.

За целта ще се фокусираме върху няколко различна аспекта и ще разберем кои са иновациите, които можем да очакваме в най-скоро време и в нашите офиси. Някои устройства и сега могат да бъдат намерени (например в Digital Box), а други тепърва ще навлизат по-широко!

Място за физическо натоварване

Много проучвания показват, че едновременно с психическото и умственото натоварване, трябва да прилагаме и физическо такова. Защо обаче? Защото това помага на тялото да се възстановява по-лесно от всеки тип натоварване поради отделянето на различни химикали. Физическата работа спомага за отделянето на ендорфини, както и повишава мускулния тонус. Отделно зарежда мозъка с енергия и това помага да се възстановим и от умствено напрежение.

Ето защо много модерни офиси отделят поне малки места, където можем да се натоварим физически за определено време. Може да е цяла фитнес зала или просто кътче с два-три велоергометъра, но е доказано, че това може да повиши продуктивността на служителите много. Вече и в доста български офиси става модерно да има зали за разпускане, които разчитат на движението (тенис на маса, скуош или нещо такова).

Конферентни системи на професионално ниво

Много хора дори не се замислят колко важна е комуникационната техника в офиса. Ако обаче се налага да провеждаме редица разговори, тогава е добра идея да инвестираме в добри конферентни системи, за да сме сигурни, че комуникацията ще е на ниво.

Съвременните системи за конферентни разговори обаче могат да бъдат доста иновативни. Съществуват такива, които предлагат отлични видео разговори, както и различни системи за свързаност и споделяне на информация през конферентното устройство. Много офиси започват да разчитат и на смарт устройства, с които да могат изцяло да ръководят комуникацията без необходимост от физическо взаимодействие!

Умни дъски

Големите фирми отдавна използват белите дъски за презентация на различни идеи или просто за брейнсторминг сесии, но съвременната технология ни предлага дори нещо по-добро – умни дъски. Какво представляват те обаче? Огромни сензорни дисплеи, които позволяват моментална интеракция с това, което се презентира. Те могат да имат разнообразие от функции, но ключовите такива се крият в самата възможност за физическо взаимодействие с материала.

Това улеснява много процеси в офиса, тъй като лесно можем да представим идеите си и в реално време да посочваме и променяме нещата в презентациите си. Можем да разчупим начина на представяне на информацията, като я правим по-интересна за служителите и така да сме сигурни, че е достигнала до хората. Интересното е всъщност, че повечето такива умни дъски интегрират в себе си и конферентни системи, така че да се получат безпроблемни бизнес разговори.

Катeгории: