Три екзотични видове растения, които човек би могъл да отглежда в дома си

Днес обаче ще ви дадем за пример 3 вида екзотични растения, които не се нуждаят от специални грижи, за да се превърнат в акцент както за интериора, така и за екстериора на мястото, което обитавате. Ако все пак у вас тегне безпокойство и страх, че няма да успеете да се справите, то бихте могли да потърсите съветите на професионален озеленител, притежаващ не малко опит и компетенции, които да ви бъдат от полза.

Райската птица на цветята

Тя още бива наричана стрелиция. Онова, което привлича вниманието към това растение, е именно нейното цъфтене. Цветовете са ярко оранжеви и изцяло наподобяват главата на птица от някой фентъзи произведение. Тя е желано цвете, което всеки се бори да притежава.

изграждане на градини с екзотични цветя

Един от недостатъците на това цвете се състои в това, че градинарите е нужно да проявят не малка доза търпение, тъй като цветовете и се появяват едва на третата година от живота й. ако искате да се насладите на пълната и красота, то нужно е да изчакате минимум шест години и едва тогава ярко оранжевият шедьовър ще ви погълне с ухание, екзотика и свежест.

Гунера Маниката

Това е едно от най-големите тревисти растения, за които някога сте чували или виждали. Независимо какви са вашите предпочитания, то гарантираме ви, че този любимец ще ви остави без дъх минути след като се взирате в огромните му размери. Освен, че се отглежда за красота и като част от екстериора, то дръжките и листата му са ядливи. Ако сте любител на експериментите, то не пропускайте възможността да си приготвите вкусна салата с Гунера.

Шоколадова лоза

Това растение се развива най-добре в Китай, Япония и Корея. Неговите листа са увивни и ви гарантираме, че то ще превърне вашия двор в произведение на изкуството, на което съседите да ви завиждат. Типично за този вид растителност е, че листата имат аромат на истински шоколад.

Ето, че днес всеки от вас разполага с възможността да превърне дома си в истинска изкушение както за самия него, така и за посетителите. Това, обаче, както вече се досещате, изисква не малко грижи. Важно е да отделяте нужното време и да натрупате достатъчно опит и познания. Изпитвате ли затруднение? Свържете се с професионалните градинари от PrettyGarden , които ви гарантираме, че ще разрешат проблемите ви за броени минути. Те ще ви съдействат безотказно за изграждането на красиви градини, в които да присъстват любимите ви екзотични видове растения.